Vayton!

Faytonlarıyla ünlü Adalar’ın belalısı ‘Laçin’ çetesine polis nal toplattı! Tefecilikle esnafa kan kusturan 17 kişi gözaltına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2017 Güncelleme 12 Mayıs 2017, 01:08
Vayton!

İÇİNDEKİLER

Nefes kesen operasyon İstanbul Adalar'da gerçekleştirildi. Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün koordinesinde 300 polis, 17 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Adalar'da 'Laçin' olarak anılan ve liderliğini Y.A.'nın yaptığı iki gruba yönelik operasyonda oğulları E.A., E.A., İ.A. ile G.A.'nın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Y.A.'ya, eşine ve çocuklarına kayıtlı 19 faytona savcılığın talebi üzerine tedbiren el kondu.



AİLE BOYU REZALET
Emniyetin önüne çekilen faytonların değeri 200 bin ila 300 bin lira arasında değişiyor. Her bir faytonun aylık kazancı ise 15 bin lira. Soruşturma kapsamında 15 mağdurun verdiği ifadeler sonrası soruşturma genişletildi. Tehdit, tefecilik ve yağmayla suçlanan şüpheliler, faytonculara kimi zaman at satıyor, kimi zaman da fayton kiralıyordu. Ada genelinde faaliyet gösteren faytoncuları borçlandırıyordu. Borçlar ödenmezse de mallara el koyuyordu. Polis, aramalarda tefecilik kapsamında verilen paraların kayıtlarına ulaştı. Adalar'da faaliyet gösteren birçok işyeri de tefecilerden alınan para ödenemediği için sahiplerinin ellerinden alındı. Çete, faytoncuların ihtiyacı olan, yem, nal gibi tüm ihtiyaçların satışında tekel konumundaydı. Şüphelilerin üzerinde Adalar'da yalı, işyeri ve ev gibi 45 ayrı gayrimenkul vardı. Bu gayrimenkuller, borçlarını ödeyemeyen kişilerden zorla alınmıştı. Gayrimenkullerin bazılarının da resmi nikahlı eşlerin ya da sevgililerin üzerinde kayıtlı olduğu belirlendi. Gayrimenkullere tedbir kararı konuldu. Çete, Adalar'da bulunan gayrimenkullerin dışında Türkiye'nin birçok yerinde benzer şekilde yüzlerce gayrimenkul de edindi. Y.A. ile birlikte ailesinden 16 kişinin bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

İŞTE ADALAR'LA İLGİLİ O ŞİKAYETLER
Hafta sonu Büyükada'ya gittik. Kimbilir kaç saattir hayvanın arkasında bağlı olan bezdeki dışkı, yanınızdan geçerken adam devirecek kadar kötü kokuyordu...
Bisiklet kiralayarak Aya Yorgi'ye çıkmak istedik ama pek mümkün olmadı. Adalar maalesef faytonculara teslim edilmiş.
Adalara her gittiğimde içim sızlıyor. O hayvanlar ses çıkarmıyor diye bu çileyi onlara çektiriyorsunuz.
Fayton eziyeti artık bitmek zorunda. Daha fazla sefer yapabilmek için son hız ile yanımızdan geçen, yolu bağıra çağıra açan faytonculardan illallah ettik.

Erhan ÖZTÜRK