Sert Kaya’ya çarptılar

Hollanda'nın gözünü Türk düşmanlığı bürüdü. Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkler'le buluşmasını engellemek için elinden geleni yaptı. Korumaları gözaltına alınan bakana tehditler yağdırdı Betül Sayan ise pes etmedi, tek başına direndi. Hollanda ise bir Türk'ü durdurabilmek için köpeklerle, tomalarla, yüzlerce polisle sokağa indi, OHAL ilan etti, sokağa çıkma yasağı getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2017 Güncelleme 13 Mart 2017, 02:08
Sert Kaya’ya çarptılar

İÇİNDEKİLER

Avrupa yıllardır alttan alta beslediği Türk düşmanlığını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Almanya'dan Hollanda'nın Rotterdam şehrine geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, buradaki Türk vatandaşlarıyla buluşmasını engellemek için Ortaçağ zihniyetine geçti. Geçerli hiçbir sebebi olmayan Hollanda tüm uluslararası teamülleri çiğnedi, insanlık dışı uygulamaları hayata geçirdi. Bakanın aracını Rotterdam'daki Türk Konsolosluğu'na metreler kala zorla durduran Hollanda polisi, bakanı, korumalarını ve danışmanını gözaltına aldı. Bu hamleyle bakanın gözünü korkutarak geri döneceğini zanneden alçak Hollanda ise karşısında dik duran bir Türk kadını buldu. Diplomatik dokunulmazlığı olan bakan araca kendisini kilitlerken, bu sefer araba bir çekici ile götürülmek istendi.



TEHDİTLERE ALDIRMADI
Saatlerce tek başına rehin tutulan Kaya, tüm bu psikolojik işkence ve kaba davranışlara direndi. Bu sırada bakanı korumak için binlerce Türk sokaklara indi. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız ise konutunda hapis tutuldu. Fatma Betül Sayan Kaya'yı tehditlerle yıldıramayan Hollandalılar, bu kez bir gecede OHAL ilan etti. Sokağa çıkma yasağı getirdi. Atlar, köpekler, TOMA'larını alan tam teçhizatlı binlerce polis sokağa döküldü. Ancak tankların önüne yatan Türk milletine bu tehditler de vız geldi. Hollanda bir kez daha tüm uluslararası kuralları çiğneyerek Bakan Kaya'yı bir polis aracıyla Almanya'ya götürdü. Sınırda bakanı bu kez 1.5 saat bekletti. Hollanda'nın insanlık dışı uygulamalarına tek başına direnen Kaya, buradan uçakla İstanbul'a indi.