Bayrağa hakaret

Şarköy'ün CHP’li belediyesi 30 Ağustos nedeniyle ilçeye zafer anıtı kazandırmak istedi. Ancak açılışında heykelin üzerindeki Türk bayrağı parçalandı. Protokol ne yapacağını şaşırdı. Tören hüsranla sonuçlandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2016 Güncelleme 07 Eylül 2016, 00:00
Bayrağa hakaret

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi akıllara durgunluk verecek cinsten bir açılışa sahne oldu. İstanbul'a yakınlığı, temiz ve sakin denizi, güzel manzarası ile her yaz döneminde yüz binlerce yerli-yabancı turistin akın ettiği Şarköy'ün CHP'li Belediyesi, 30 Ağustos Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle ilçeye zafer anıtı kazandırmak istedi. Bunun için aylarca hazırlık yapıldı. Herkesin merakla beklediği anıt 30 Ağustos'un yıldönümünde vatandaşla buluşturulmak istendi. Açılış için hazırlıklar da tamamlandı. Tüm ilçe ve çevre ilçe sakinleri açılışa davet edildi.

PROTOKOL DAYANAMADI
Bunun yanında Kaymakam Hamdi Üncü'nün de aralarında bulunduğu askeri yetkililer de davetliler arasında yerini aldı. Skandal tam bu esnada yaşandı. Açılış için heykelin üzerindeki Türk bayrağı kaldırılmak istendi. Fakat görevliler bunu başaramadı. 10. Yıl Marşı eşliğinde Türk bayrağı düzgünce açılmak yerine yırtarcasına çekildi. Buna rağmen heykel açılamadı. Kızgın güneşin altında dakikalarca bekleyen protokol üyeleri daha fazla beklemeyerek yerlerine döndü. Tüm yaşananlar bir vatandaş tarafından anbean görüntülendi.