Psikopat yırtabilir

Develi Kebap'ta 3,5 yaşındaki Y.K'nın üzerine oyun alanında asitli madde atarak yaralayan psikopat Cihan A.'nın, 9 yıl hapis istemiyle yargılanacağı ortaya çıktı... Uzmanlar, 'iyi hal, hakim kararı ile ceza bile almayabilir' dedi, sosyal medya yıkıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2015 Güncelleme 25 Ekim 2015, 00:00
Psikopat yırtabilir

İÇİNDEKİLER

Ataşehir'deki ünlü Develi Kebap'ta baldızının 3,5 yaşındaki çocuğunun yüzüne kimyasal sıvı sıkarak yaktığı iddia edilen Cihan A. (33) poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Ardından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Fakat ilginç bir detay gündeme bomba gibi düştü. TCK'nın 86'ncı maddesinin 1. fırkasına göre yer alan kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişinin, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile yargılandığı ortaya çıktı.

ÇOK SERT TEPKİLER GELDİ
Ayrıca TCK'nın 87'nci maddesine göre de kasten yaralama fiili, mağdurun duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine, yüzünde sabit ize neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, iki kat artırıldığı göz önünde bulunulursa, psikopatın en fazla 9 yılla yargılanabileceği anlaşıldı. Mağdur çocuğun gözlerinin kör olmaması, yüzündeki izin yok denecek kadar az olduğunu iddia edildi. Uzmanlar, "Bu durumda sanık, iyi hal ve hakim takdiri ile ceza almadan bile kurtulma ihtimali var" dedi. Sosyal medyada günde olan bu durum, sert tepkilere neden oldu.


Mağdur Y.K.'nın gözünün kör olmadığı iddia edildi. Doktorlar, bu iddiayla ilgili yorum yapmadı.

ADALETSİZLİĞİN ZİRVESİ OLUR

Bu adalet değil adaletsizliğin zirvesi olur. Aman hakim bey.
Böyle bir psikopatın değil hapis, bir daha güneş ışığını bile görmemesi şart. Ömür boyu hapis bile az.
Adalet sistemindeki açıklar nedeniyse bu psikopat serbest kalmamalı. Bedel ödemeli.
Akrabasına böyle bir psikopatlık yapan, tanımadığına neler yapabilir.
Lütfen, bu durum kaynamasın ve en ağır ceza verilsin.
Sosyal medyada örgütlenelim ve bu işin peşini bırakmayalım. Enişte denen insan müsveddesi ağır ceza alsın.

TEKNOLOJİ YÜZÜNDEN
Doç. Dr. Armağan Samancı, Ataşehir'de yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Samancı, "Günümüzde birçok insan teknolojiyle yaşadığı için o kişilerde farklı bir duygu ortaya çıkıyor. Çok içe kapalı, sadece teknolojiyle yaşayan bireyler zamanla insanlığını kaybeder. Bu bireylerde farklı bir duygulanım ve yorum ortaya çıkar. Çoğu zamanda vahşice gelen davranışları daha kolay yapabilirler. Çünkü normal insanlara göre bu tür bireylerin iç dünyası olması gerekenden anormal seyreder. Bu kişinin davranışı da bu sebepledir" dedi.