

Türkiye'de İşledikleri suçlardan dolayı Interpol aracılığıyla iadesi istenen teröristleri teslim etmeyen AB ülkeleri, terörle arasına mesafe koymaktan kaçınan HDP yöneticilerini üst düzeyde ağırlıyor.
İşledikleri suçlardan dolayı haklarında yakalama kararı çıkartılan ve Interpol aracılığıyla aranan terör örgütü mensupları AB ülkeleri tarafından koruma altına alınırken, terör örgütüPKK ile arasına mesafe koymaktan kaçınan HDP yöneticilerinin de üst düzeyde ağırlanması dikkati çekiyor. Halkların Demokratik Partisi eş genel başkanları da AB ülkelerine yaptıkları gezilerde planlı bir şekilde terör örgütünün üst düzey yöneticilerini ziyaret ediyor.
Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelmesi planlanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 5 Ağustos'ta Brüksel'e gitti. Demirtaş, burada, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile görüştü. Selahattin Demirtaş, 20 Ağustos'ta ise İsveç'e hareket etti. Olof Palme Merkezi'nin davetlisi olarak İsveç'in başkenti Stockholm'e giden Demirtaş, İsveç Dışişleri bakanı Margot Wallström ile bir araya geldi.
Demirtaş, bir hafta sonra Avusturya'ya gitti ve 27 Ağustos'ta, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile görüştü. 28 Ağustos'ta başkent Viyana'da partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş'ın, vekillerinin Yüksekova'ya giremediğini öne sürüp, "AK Parti valisi, panzerlerle tankla TOMA ile şehrin girişini kapatmış. Arkadaşlarımız yüzde 100 oy aldılar. Şimdi ben size söylüyorum, Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın" ifadesini kullanması tartışma yarattı.
Daha sonra Hollanda'ya geçen Demirtaş, Lahey kentinde HDP tarafından düzenlenen programda konuştu.

TÜRKİYE'NİN DAEŞ'E KARŞI VERDİĞİ DESTEK DAHA ÖNEMLİ
AB ülkeleri PKK ve diğer terör örgütü mensuplarına yönelik korumacı tavrını uzun yıllardır koruyor. Batılı ülkelerin terör örgütüne karşı tutumunu değerlendiren uzmanlar, Suriye'de ortaya çıkan yeni durumdan faydalanan terör örgütü PKK'nın, "DAEŞ ile mücadele eden laik tek unsur" söylemiyle Batılı ülkelerden ciddi bir destek bulduğunu belirtti. Dış devlet desteği olmadan terör örgütlerinin hayatta kalamayacağını vurgulayan uzmanlar, Türkiye'yi hedefine koyan ülkelerin bu kapsamda PKK'yı kullandığının altını çizdi.

TERÖRİSTLERİ İADE ETMİYORLAR
Türkiye'nin Avrupa'dan iadesi istenen bu terör örgütü üyeleri genelde aktif terör eylemlerine katılan kişilerden oluşuyor. Reddedilen taleplerden 227'sinin gerekçesi mültecilik olarak gösterildi. Daha önce idam cezasını gerekçe gösteren Almanya, 27 terör suçlusunun iadesini, haklarındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası nedeniyle reddetti.