Taraftarın ateşini itfaiye söndürdü

Sıcak hava yeşil sahaları da vurdu. Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Adana'da oynanan Adana Demirspor- Kayserispor maçında taraftarı itfaiye serinletti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2015 Güncelleme 10 Ağustos 2015, 00:00
Taraftarın ateşini itfaiye söndürdü

İÇİNDEKİLER

Aşırı sıcaklar tüm Türkiye'yi kavurdu... Sıcak havanın en yoğun yaşandığı illerimizden Adana'da vatandaşlar, adeta nefes alamaz hale geldi. 42 dereceye kadar yükselen sıcaklık spor karşılaşmalarını da olumsuz etkiledi. Önceki akşam saat 20.30'da oynanan Adana Demirspor ile Kayserispor arasındaki maça da sıcak hava damgasını vurdu.

TRİBÜNLERDEN TEZAHÜRAT
Maçın akşam saatinde başlamasına rağmen hava sıcaklığının 30 derece, nemin ise yüzde 80 civarında olması futbolculara ve taraftarlara zor anlar yaşattı. 90 dakika boyunca susmayarak takımlarının yanında olan taraftarlar sıcak ve nemli havadan bunalınca, imdatlarına itfaiye yetişti. Olası bir yangın için statta bulunan itfaiye ekipleri, taraftarlar "Serinlet bizi itfaiye" diye tempo tutunca harekete geçti. İtfaiyeciler hortumları taraftara çevirip onlara su sıkarak serinletmeye çalıştı. İtfaiye erleri stadı komple gezip taraftarın üzerine su sıkınca tribünlerden büyük alkış aldı. Bu jest sonrası taraftarlar uzun süre itfaiye lehine slogan attı. PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor, Süper Lig ekibi Kayserispor arasındaki hazırlık maçından gol çıkmadı.

SICAK VE YAĞMUR GELİYOR
Öte yandan Türkiye çöl sıcağının etkisine giriyor. Bugünden itibaren Güneydoğu Anadolu'dan nemle birlikte girecek olan çöl sıcağı Çarşamba günü İstanbul'a ulaşacak. Yarın yağmurla serinleyecek olan İstanbul, Çarşamba gününden itibaren kavrulacak.