Bombacı sorguda

Suruç'u kana boyayan isim tespit edildi. 20 yaşındaki canlı bomba Abdurrahman Alagöz'ün IŞİD'de eğitim aldığı belirlendi. Yaralılardan birinin üzerinden çıkan bomba düzeneği ise emniyeti hareket geçirdi. DAEŞ ve PKK bağlantısı araştırılan 20 yaşındaki kadın şüpheli, sorguya alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2015 Güncelleme 22 Temmuz 2015, 09:53
Bombacı sorguda

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin hayatını kaybettiği, 20'si ağır 29 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısının kimliği belirlendi. Ankara'dan gönderilen özel ekibin olay yerinde yaptığı incelemede kafatasının yarısı ve kolu bulunan bombacının, Adıyaman nüfusuna kayıtla 20 yaşındaki Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu ortaya çıktı. Alagöz'ün kimliği de patlama alanında bulundu. Bu arada saldırıda canlı bomba olarak kendisini patlatan saldırgan ile ortak hareket etmesinden kuşkulanılan yaralı bir genç kız ise Suruç'taki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi. Karın bölgesinde bir bomba pimi bulunan genç kızın saldırıyla ilgisinin olup olmadığının ve DAEŞ ile PKK bağlantısının araştırıldığı kaydedildi. Öte yandan üniversiteyi terk ettiği belirlenen bombacı Alagöz'ün Mayıs ayında Adıyaman'dan ayrılıp IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gittiği belirlendi. Ailesinin "Örgüte katılmıştır" ihbarı üzerine "Terör Nitelikli Kayıp" olarak aranan Alagöz'ün örgüt kampında bomba eğitimi alıp geri döndüğü kaydedildi.

KADIN KILIĞINA GİRDİ

Adıyaman Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü yarıda bırakan bombacının TNT patlayıcı, çelik bilye ve çivilerle güçlendirilmiş bombayı vücuduna sardığı, bunu kamufle etmek için de kadın kılığında alana giriş yaptığı değerlendirildi. Güvenlik güçleri, etkisinin bu kadar yüksek olmasından dolayı bombanın profesyonel ve uzman bir ekip tarafından hazırlandığını belirledi. Bombacıyla irtibatlı olma ihtimali bulunan kişilerin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Alagöz'ün 5 Haziran'da HDP'nin Diyarbakır mitingine yönelik saldırıyı gerçekleştiren Orhan Gönder'le de irtibatlı olduğu öğrenildi. Soruşturma sürerken, dün Suruç'ta güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı görüldü. Cami minarelerine ve çevre binalara da keskin nişancı yerleştirildi. İlçeye giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.

EZGİ ÖLDÜ GÖKÇE YARALI
Suruç'ta ele ele tutuşarak teröre karşı koymaya çalışan Ezgi Saadet'in can verdiği, öldüğü sanılan Gökçe Çetin'in ise yaralı olduğu ortaya çıktı.

Yüksel TEMEL