Cerrahi operasyon

Hrant Dink cinayetinden tutuklanan Ramazan Akyürek'i, Celalettin Cerrah'ın ifadesi yaktı. "Defalarca istememe rağmen Yasin Hayal'in 'Ne pahasına olursa olsun Dink öldürülecek' tehdidini içeren dosyayı vermedi" sözleri, Akyürek'i Silivri'ye gönderdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2015 Güncelleme 01 Mart 2015, 00:54
Cerrahi operasyon

İÇİNDEKİLER

Bir dönem Emniyet İstihbarat Dairesi'nin başında olan ve Paralel Yapı'nın emniyetteki bir numarası olarak gösterilen Ramazan Akyürek, Hrant Dink cinayetinde 8 yıl sonra tutuklandı. Akyürek, "ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme", "resmi belgede sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından Silivri Cezaevi'ne yerleştirildi.

'BİLGİ SAKLADI'

TAKVİM'in ulaştığı bilgilere göre Akyürek'in tutuklanmasında İstanbul Emniyeti'nin eski müdürü Celalettin Cerrah'ın ifadeleri rol oynadı. Cerrah'ın Ramazan Akyürek'i zor durumda bırakan ifadesi şöyle: "Ne zaman ki Erhan Tuncel'in sorguda 'Ben yardımcı istihbarat elemanıyım' demesi üzerine Ramazan Akyürek'i aradım. 'Ramazan bu şahıs yardımcı istihbarat elemanı olduğunu söylüyor, İstanbul'a gel. Bunu kim yardımcı istihbarat elemanı yapmış ise onlar da gelsin' dedim. Ramazan bana 'Ağabey sen onu kendine yardımcı istihbarat elemanı yap' dedi. Şüphelileri adliyeye sevk ettikten sonra geldi. Dink'in Yasin Hayal tarafından 'ne pahasına olursa olsun mutlaka öldürüleceği' konusundaki kesin istihbari bilgi içeren F4 raporundan da bahsetmedi. Defalarca bilgi istememe rağmen vermedi." Dink cinayetinde ölüme sebebiyet vermekle suçlanan Akyürek'le ilgili müfettiş raporlarında, emniyet bilgisayarlarının log kayıtlarını (kullanıcı işlem bilgilerini) imha ettirdiği iddiası da yer alıyor. Casusluk ve darbe teşebbüsü suçlarından yürütülen soruşturmada da Ramazan Akyürek'in ifadesinin alınması bekleniyor.

Fatih ULAŞ