Silivri yolcusu

Emniyet'teki Paralel Yapı'ya yönelik soruşturmada gözaltına alınan 21 polisten 17'si tutuklandı. Zanlılar arasında Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'u Silivri Cezaevi'ne götüren Gafur Ataç da vardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2015 Güncelleme 16 Şubat 2015, 01:24
Silivri yolcusu

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen ve örgütü, devlet içinde devlet kurmaya kalktı. 17-25 Aralık darbe planları ise Paralel Yapı'nın oyunlarını ortaya çıkarttı. İşte bu tarihten itibaren Paralel Yapı'ya yönelik operasyonlar arttırıldı. O operasyonlardan biri de geçtiğimiz hafta yapıldı. İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen baskınlarda 21 emniyet görevlisi gözaltına alındı.

CASUSLUK VE DARBE...
Zanlılardan 17'si dün
İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde hakim karşısına çıkarıldı. Sorgu hakimliği Gafur Ataç, Erhan Körtek, Selman Yuyucu, Ali Fuat Altuntaş, İsa Ardıç, İsmail Yalınız, Mehmet Işık, Necati Arslan, Muhammet Yasin Akyar, Mustafa Uyanık, Mücahit Gökoğlu, Oğuzhan Ceylan, Mehmet Kuru, Ramazan Avşaroğlu, Serhat Taner Doğan, Sinan Karataş ve Ziya Yalabuk hakkında tutuklama kararı verdi. Tutuklama kararı, "silahlı terör örgütüne üye olma", "casusluk" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortandan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından alındı.

HAYATIN CİLVESİNE BAK
Kararda, "kuvvetli suç şüphesinin bulunması, kaçma ve delilleri yok etme ihtimali, tanık ve mağdurlar üzerinde baskı oluşturma şüphesinin bulunduğu, adli kontrol tedbirinin bu aşamada yetersiz kalacağı" belirtildi. İşte tutuklanan o isimlerden biri ise tanıdıktı. Söz konusu isim eski emniyet amiri Gafur Ataç'tan başkası değildi. Hapis kararının ardından Silivri Cezaevi'ne konulan Gafur Ataç'ın yolu daha önce de Silivri'ye düşmüştü. Çünkü Ataç, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un soruşturmasına bakmıştı.

KCK 'YI DA YÜRÜTMÜŞTÜ...
Ergenekon davasından tutuklandıktan sonra İlker Başbuğ'u cezaevine götürürken araçta görüntülenen kişi de Gafur Ataç'dı.
Ataç ayrıca KCK operasyonlarının İstanbul ayağına da bakan ekipteydi. Öte yandan İstanbul'daki operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu Silivri Cezaevi'ndeki 8 şüpheli ise
bu hafta sorguya alınacak.

Fatih ULAŞ