Telekulak terörü!

Paralel yapının, şüpheli bir şekilde ölen Özel Harekat Dairesi Eski Başkanı Behçet Oktay'ı, "Hizbullahçı" diye dinlendiği ortaya çıktı

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Telekulak terörü!
İstanbul, İzmir ve Ankara'da yapılan telekulak operasyonlarının ardından müfettişlerin hazırladığı raporlarda, şok detaylar ortaya çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de paralel yapının 2007 - 2008 ve 2009 yıllarını kapsayan dinlemelerinde önemli 470 kişinin adı tespit edildi.

ÖRGÜT ÜYESİ!
Paralel kulağın hedef aldığı isimler arasında 25 Şubat 2009'de Dikmen'de intihar ettiği ileri sürülen Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın da olduğu belirlendi. Dinleme ekibinin Oktay, hakkında 19 Şubat 2009'da mahkemeden "Abdurrahman Doğru" sahte ismiyle dinleme kararı alındığı anlaşıldı. 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan dinleme izniyle Oktay'ın Hizbullah terör örgütüyle ilişkilendirilerek saniye saniye dinlendiği belirlendi. Oktay'ın takibe alınmasının ardından 6 gün sonra şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesi, yeni tartışmaları gündeme getirdi.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.