Nofaka!

Mahkeme, 'vajinismus' yüzünden kocasından boşanan kadının nafaka isteğini kabul etmedi. Gerekçe olarak da yaşanması gereken cinsel birlikteliğin gerçekleşmemesi ve fiili evliliğin olmamasını gösterdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2014 Güncelleme 13 Temmuz 2014, 00:00
Nofaka!

İÇİNDEKİLER

Vajinismus hastası kadına boşanma tazminatı yok! Kadınlardaki cinsel işlev bozukluğu hastalığı olan vajinismus, mahkemece geçerli neden sayılmadı. Bu hastalık yüzünden eşinden boşanan kadının nafaka talebi, cinsel birlikteliğin kadının fiziksel ve psikolojik durumu nedeniyle gerçekleşmediği ve fiili bir evliliğin de tam olarak olmaması nedeniyle reddedildi. Ankara'da yaşayan çift 24 Haziran 2014'de evlendi. Koca A.T. eşi V.T. ile evlendikleri günden itibaren eşi istemediği için cinsel ilişkiye giremediklerini söyledi. Eşine doktora gitmeyi önerdiğini belirten A.T. bu öneriyi kabul etmediğini kaydetti. Cinsel sorunlar yüzünden eşinin asabileştiğini anlatan A.T., 110 bin lira tazminat talep etti. A.T. ayrıca, kadının istediği nafaka ve tazminat taleplerinin de reddini istedi.

KARŞILIKLI SUÇLAMALAR
V.T. adlı genç kadın da cinsel ilişkiye girememesi üzerine tedavi gördüğünü, ancak eşi A.T.'nin tedavi sürecine katılmadığını ileri sürdü. V.T. şiddetli geçimsizlik yaşadığını belirterek, kocasından 35 bin 200 lira tazminat ve nafaka talebinde bulundu. Ankara 7. Aile Mahkemesi yaptığı incelemede, çiftin cinsel birliktelik yaşayamadığını tespit ederek, evlilik birliğinin sosyal amacının yanında cinsel arzuları tatmin etmesi gayesinin de bulunduğunu dikkate alarak, evlilik birliğinin devamında taraflar açısından bir yarar olmadığına hükmetti. Çiftin tazminat taleplerini reddeden mahkeme, cinsel birlikteliğin kadının fiziksel ve psikolojik durumu nedeniyle gerçekleşmediğini de belirterek, kadının nafaka isteğini evliliğin tam olarak gerçekleşmemesi nedeniyle geri çevirdi.

Vajinismus ne demek?
Vajinismus, kadınlarda görülen cinsel bir işlev problemidir. Vajina girişini çevreleyen pelvis kaslarının istem dışı kasılarak cinsel birleşmede acı ve ağrıya neden olması veya bu sebeple cinsel birleşmenin hiç gerçekleşememesi şeklinde tanımlanabilir.