Yetim ticareti

Soma herkesi yaktı. 301 madenci hayatını kaybederken 432 çocuk babasız kaldı. Devlet yadigarlarının yarasını sarmaya çalışırken kara kalpliler sahneye çıktı. Siyah renkli ve sahte plakalı Doblo marka ticari bir araç, çocukları kaçırmak için acının bölgesine yol aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2014 Güncelleme 27 Mayıs 2014, 02:17
Yetim ticareti

İÇİNDEKİLER

Tarihler 13 Mayıs'ı gösterdiğinde Türkiye'nin yüreği yandı... Soma Holding'e bağlı Eynez Madeni'nde meydana gelen facia, 301 madenciyi aramızdan aldı. Karanlıkta aydınlık arayan şehitler son yolculuklarına uğurlanırken, geride kalan rakamlar yine acıya dairdi. Zira facia nedeniyle 432 çocuk yetim, 255 kadın da dul kalmıştı. Türkiye, yetimlerinin yaralarını sarmak için düğmeye bastı. 77 milyon yardım için sıraya girerken, devlet de şehitlerin emanetlerine sahip çıktı.

VATANDAŞ ŞOKTA
Ancak kalpsizler, vicdansızlar yine insanlığı utandıran bir olaya imza attı. Madencilerin 40'ı çıkmadan Soma ve çevresi bu kez insan müsveddelerinin inanılmaz planı ile karşı karşıya kaldı. Siyah renkli ve sahte plakalı Doblo marka ticari araç, Soma ve Kınık sokaklarında dolaşmaya başladı. Söz konusu araçtaki vicdansızlar, 14 madencinin öldüğü Köseler ile 11 şehit veren Elmalıdere köylerinde ortaya çıktı. Söz konusu araçtaki caniler, iki kez şehit madencilerin çocuklarını kaçırmaya çalıştı.

ANONS YAPILIYOR
Durumdan şüphelenen mahalleli, sahte plakalı aracı taşladı. Daha sonra ise bir esnaf çocukları son anda otomobile binerken kurtardı. Kınık Belediyesi ise sık sık anons yaparak halkı uyarmaya başladı. Bunun üzerine şehit madencilerin aileleri, çocuklarını okula kendileri götürüp getirmeye başladı. Gelişmeler üzerine de polis ve jandarma ekipleri söz konusu aracı yakalamak için düğmeye bastı.

YÖNTEM DEĞİŞİYOR
Soma faciasından sonra madenler için büyük dönüşüm planı hazırlanıyor. Buna göre ABD, Rusya, Avustralya, Almanya modelleri incelenerek, tümüyle mekanize üretime geçilecek. Bu ülkelerde metro ve tünellerde kullanılan cihazlar getirilecek, kömür vakumla çekilecek.

YAZIKLAR OLSUN
Şehit madencilerin eşleri ve yakınları, çocuk hırsızlarının ortaya çıkması üzerine isyan etti. Acılı aileler, "Daha eşlerimizin kırkı çıkmadan bir de bu kalpsizlerin korkusuyla yaşamaya başladık. Nereden geldikleri belli olmayan bu hırsızlar biran önce bulunsun. Eşlerimizden sonra, çocuklarımızı da kaybetmek istemiyoruz. Böyle insanlara yazıklar olsun"

MEVLÜT YÜKSEL