Paralel kumpas

Balyoz davasının dayanağını oluşturan 5 no'lu CD'de, paralel yapının parmağı olduğu iddia edildi. Avukatlar, TÜBİTAK tarafından eklemeler yapıldığı tespit edilen CD'yle ilgili, cemaatle ilişkileri olduğunu iddia ettikleri 3 askerin araştırılmasını istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2014 Güncelleme 07 Şubat 2014, 01:22
Paralel kumpas

İÇİNDEKİLER

Gölcük Donanma Komutanlığı'na yapılan baskında ele geçen belgelerle ilgili, şok detaylar ortaya çıktı. Askeri Casusluk, Balyoz, Ergenekon ve bağlantılı davalara delil olarak sunulan 5 No'lu hard disk, 6 Ocak 2010'da özel yetkili savcılar tarafından Gölcük Donanma Komutanlığı Güvenlik Şube Müdürlüğü İstihbarat Karşı Koyma (İKK) Kısım Amirliği'ne yapılan baskında ele geçirildi. TÜBİTAK, harddiske sonradan ekleme yapıldığını tespit etti. Üzerinde yapılan incelemede bir parmak izine rastlandı. Ancak bu parmak izinin kime ait olduğu tespit edilemedi.

DONANMA'YA SIZINTI
Balyoz davası sanık avukatları, bu CD ile ilgili TSK'da olduğu iddia edilen paralel yapıya dikkat çekti. İddiaya göre, baskından bir hafta önce delillerin ele geçirildiği döşeme altının, tamir için açıldığı ortaya çıktı. MEBS Şube Müdürlüğü'nde görevli bir binbaşı ve bir teknisyen astsubay, İstihbarat ve İKK Şubesi'ne gelerek "Kablolar sıkışmış, kontrol etmemiz gerekiyor" dedi ve döşeme altı açıldı. Bu işlem, personelin öğle yemeği yediği sırada, odada sadece astsubay Erdinç Yıldız varken yapıldı. Bu sırada, İstihbarat ve İKK Şube Müdürü Binbaşı Kemalettin Yakar ise deniz görevindeydi. Şüpheleri dile getiren avukatlar, emniyet ve yargıda yuvalandığı söylenen Gülen bağlantılı çetenin, ordu içine de sızdığı iddialarının dikkate alınmasını istedi.

PARMAK İZİ, DEKONT
Astsubay Yıldız, donanmada ele geçirilen belgelere ilişkin açılan ve Poyrazköy'deki mühimmat davası ile birleştirilen davada kapsamında tutuklanmıştı. Yaklaşık 1,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında ise tutuksuz yargılanan Astsubay Yıldız, 325 kişinin mahkum olduğu davada beraat eden 36 kişi arasında yer aldı. Halbuki, 5 No'lu harddisk içinden Yıldız ve eşine ait dekontların bulunduğu belirlenmişti. Avukatlar, Yıldız'ın tahliyesinden kuşku duyduklarını kaydetti. Meçhul binbaşı ve astsubayın yanı sıra Yıldız'ın da araştırılması istendi.

SORUŞTURMA BAŞLADI
Genelkurmay'ın talimatı ile soruşturma başlatan Gölcük Donanma Savcılığı, o binbaşı ve astsubayın peşine düştü. Avukatlar Astsubay Yıldız'ın da ifadesinin alınması istedi. Diğer sanıklar ve avukatlar ise emniyet ve yargıda yuvalandığı söylenen Gülen bağlantılı çetenin, ordu içine de sızdığını dile getirip araştırılmasını istedi.

16 YIL CEZA ALDI
Balyoz Davası'da tutuklu yargılanan Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Kemalettin Yakar, "Casuslukla suçlandım ama evim dahi aranmadı" diye savunma yaptı. Astsubay Yıldız'ın "Belgelerden haberi vardı" şeklindeki ifadesi üzerine 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fatih ULAŞ