Koç'a sümenaltı

İkinci dalga için Başsavcı'yı çiğneyerek gözaltı için koşturan Savcı Muammer Akkaş'ın davasını ise çekmeceden çıkarmadığı iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2013 Güncelleme 28 Aralık 2013, 01:11
Koç’a sümenaltı

İÇİNDEKİLER

17 Aralık Operasyonu'nun savcılarından olan Muammer Akkaş'ın, bu davada tüm gözaltılar için Başsavcı'nın emirlerini bile görmezden gelirken, elinde bulunan Beko ile ilgili diğer bir soruşturmada üç yıldır beklemede olduğu iddia edildi. İddialara göre; 2004 yılında Kanaltürk'e test yayını aşamasında para aktaran Koç Grubuna ait BEKO Ticaret A.Ş, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından Ergenekon Soruşturması kapsamında Ergenekon'a finans sağlama şüphesiyle soruşturmaya dahil edildi. 2010/857 sayılı soruşturma kapsamında yürütülen dava da Muammer Akkaş imzası taşıyordu.

OLİMPİYATA SPONSOR
Ancak iddiaya göre, Koç ailesi ile ilgili yürütülen bu soruşturma, Koç Grubu'nun Fethullah Gülen cemaatinin bir faaliyeti olan Türkçe Olimpiyatları'na sponsor olduktan sonra savsaklandı ve sümen altı edildi. Yapılan araştırmada Beko veya Koç grubu ile ilgili bir işlemin yapılmadığı ortaya çıkarken Zekeriya Öz'ün de tüm bu detayları bildiği iddia edildi.