Türk fobisi

CNN International'in Amanpour'un Türkiye takıntısı sürüyor. Canlı yayında Brezilya Dışişleri Bakanı'na, 'Türkiye gibi olur musunuz?' diye sordu; aldığı yanıtla şoke oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2013 Güncelleme 21 Haziran 2013, 00:00
Türk fobisi

İÇİNDEKİLER

Yalan haberlerle Gezi'deki göstericileri kışkırtan CNN International'ın sunucusu Christiane Amanpour, Türkiye takıntısından kurtulamadı. Haftalardır Taksim Gezi Parkı'ndaki provakatörleri masum halk gibi göstererek, dünyaya Türkiye'de iç savaş yaşanıyormuş havası vermek isteyen 'Yalan kadın', Brezilya'daki gösterileri de ülkemizdeki olaylarla kıyasladı. Her fırsatta Türkiye fobisini gözler önüne seren Amanpour, Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota'ya canlı yayında "Türkiye gibi olur musunuz?" diye sordu.

BARIŞÇIL EYLEMLER
Patriota, iki ülkede de protestolar yaşanmakla birlikte Brezilya'nın Türkiye olmadığına dikkat çekerek, "Bence durum farklı. Buradaki gösteriler ağırlıklı olarak barışçıldı" dedi. Amanpour'un Brezilya'nın beş şehrinde çevik kuvvet polislerinin göreve gönderildiğini hatırlatması üzerine ise Patriota, "Şurada burada şiddet olayları olabilir ve elbette güvenlik güçleri hazırlıklı olmak zorundalar. Çünkü çok sayıda insan var. Bizim beklentimiz protestolara barışçıl bir şekilde devam etmeleridir" diye konuştu.

ONE MİNUTE CNN
Yalan haberler için #oneminute CNN diyoruz.
O pis ellerinizi memleketimin üzerinde çekin.
Türkiye'yi yedirmeyelim.
Burayı oyun bahçeniz mi zannettiniz... Biz yeni yetme köksüz bir millet değiliz... #oneminuteCNN
Siz yalan haber yapmayı cok iyi bilirsiniz! One minute!
20 gün önceden aracları kirala Taksim'de otel tut 8 muhabir gönder sonra film çevir ne ayak? KOLPACI CNN