Gezi'de son dur'um

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2013 Güncelleme 19 Haziran 2013, 03:24
Gezi’de son dur’um

İÇİNDEKİLER

Taksim durdu! Erdem Gündüz isimli bir kişi Gezi Parkı'na destek için "Duran adam" oldu! Tek kişilik eylem, kısa sürede sosyal medyada duyuldu. Sessiz gösteri tüm Türkiye'de destek buldu. .

ASLINDA DANSÇI
"Duran adam" Erdem Gündüz'ün aslında çok hareketli olduğu ortaya çıktı. Gündüz, 1979, Ankara doğumlu. Ege Üniversitesi'nde öğrenciyken Tiyatro Topluluğu'nda oyunculuk eğitimi aldı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü, Modern Dans Programı'ndan 2007'de mezun oldu. İstanbul Dans Tiyatrosu'nda dans etti.

* * *
PLANA DEVAM
Taksim Gezi Parkı boşaldı, göstericiler farklı bir eyleme başladı. "Hareketli anlardan" sonra sahneye "Duran adam"lar çıktı. Ancak bu eylem de kısa bir sürede yankı buldu. İşte bu durum akıllara "Yine mi karanlık eller" sorusunu getirdi. Zira söz konusu eylemlerin de planın bir parçası olduğu belirtildi. Gezi Parkı gösterilerini organize eden karanlık güçlerin, yeni gösteriler için devreye girdiği belirtildi.

* * *
FEMEN GELİYOR
Dünya çapında yaptıkları üstsüz eylemlerle tanınan FEMEN grubu, Türkiye'ye gelecek. Grup üyeleri internet sitelerinden yaptıkları açıklamada, Gezi Parkı protestolarına destek vereceklerini duyurdu. Ancak paraya ihtiyaçları olduğunu belirtti. 3 tane bilet alabilmeleri için açtıkları hesaba para yatırılmasını istedi. Grup üyeleri siteye yazdıkları mesajda ise, "Göstericilere gazla saldırılmasına seyirci kalamayız" dedi.

* * *
POLİSE İHTİYAÇ KONTEYNIRI
Gezi Parkı olaylarında özellikle çevik kuvvet polislerinin yaşadığı tuvalet, duş ve dinlenme yeri sorununa Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) el attı. Uzun süreli benzer toplumsal olaylarda çevik kuvvet polislerinin bu ihtiyaçlarını karşılamak için donanımlı konteynırlar alınması için düğmeye basıldı. Tırla taşınması sağlanan donanımlı konteynırlarda duş, tuvalet ve yataklar olacak.

* * *
40 SAATTE 4 SAAT UYUDU
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gezi Parkı eylemlerinde bazı kesimlerin polisi pasifize etmeye çalıştığını belirterek, "Polisler fedakarca görev yaptı. Arkadaşlarımız 40 saatte 4 saat uyuyabildi. 18 günde ancak 1 kez evine gitti" dedi.

* * *
TWİTTER'I ÖPER BAŞIMIZA KOYARIZ AMA...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Demokratik tepki koymak için kullanırsanız biz bu Twitter'ı öper başımıza koyarız ama akla hayale gelmez iftiraların, hakaretlerin merkezi haline gelmesin" dedi.

* * *
BM'DEN SÜKUNET ÇAĞRISI
New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde günlük basın toplantısı düzenleyen BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un sözcüsü Nesirky, Gezi Parkı eylemleri için hem yetkililere hem de göstericilere sükunet çağrısı yaptı.