Number Vanlar!

Terzi, hemşire ve ev hanımı, Van depreminin sessiz kahramanları oldu. Gönülleri zengin bu 3 kadın, yıllarca damlaya damlaya biriktirdikleri parayla okul yaptırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2013 Güncelleme 20 Mayıs 2013, 01:47
Number Vanlar!

İÇİNDEKİLER

Van'da 2011'de yaşanan depremin ardından, kentte adeta taş üstünde taş kalmadı. Aralarında Sezen Aksu, Gülben Ergen ve Saadettin Saran'ın da bulunduğu 10 ünlü ismin yanı sıra 3 kadın hayırsever de okul yaptırmak için MEB'e başvurdu.

45 YILDA 1 MİLYON TL
Bu 3 kadın ne ünlüydü ne de zengindi. Onlardan biri hemşire, biri terzi, diğeri ise ev hanımıydı. Üçünün de ortak özelliği, gönüllerinin zengin olmasıydı. Damlaya damlaya biriktirdikleriyle, depremde okulsuz kalan öğrencilere okul yaptıran 3 kahraman kadının hikayesi herkese örnek oldu. Terzi Türkan Göktürk (74), ailesine bakmak için küçük yaşta terzilik yaptı. Okuyamamanın acısını yaşıyordu. Senelerce para biriktirerek, Van'da ve İzmit'te okul yaptırdı. Diğer kahraman hemşire İfakat Yavuz (79) ise Trabzon'daki köyünde okul olmadığı için okuyamadı. Hastanedeki hemşirelerden etkilendi ve dışarıdan okuyup hemşire oldu. 45 yılda biriktirdiği 1 milyon TL ile 21 derslikli bir okul inşa ettirdi.

'VERGİDEN DÜŞMEDİLER'
Ev hanımı Semra Evyap da eşi Evyap Holding'in sahibi olmasına rağmen kendi birikimiyle Van'ın Muradiye İlçesi'nde 12 derslikli bir İlkokul yaptırdı. Yaptıkları okulların bedelini vergiden düşmeyen 3 kahraman kadın, "Vergiden düşmekle hayır olmaz" diyerek, yıllarca biriktirdiklerini, karşılık beklemeden MEB'e bağışladıklarını söyledi.

BAKAN AVCI: DERS OLSUN
Terzi Türkan Göktürk, hemşire İfakat Yavuz ve ev hanımı Semra Evyap'ın hayırseverliğinden çok etkilenen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okul yaptırmak için holding sahibi, ünlü ya da zenginliğe gerek olmadığını söyledi. Bakan Avcı, "Yeter ki gönüller zengin olsun. Van'a yardım elini uzatan 3 kadın hayırseverimiz bizim için örnek" diye konuştu.

SAFURE CANTÜRK