Hırsız:0 Polis:1

İstanbul polisi, 3 ay takip ettiği bir hırsızlık çetesine karşı yılın en ilginç operasyonunu yaptı. Çetenin halı saha maçında bir komiser, hakem oldu. Maçı polis kazandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2011 Güncelleme 19 Aralık 2011, 01:47
Hırsız:0 Polis:1

İÇİNDEKİLER

Polis, hırsızlık çetesine halı sahada maç yaptıkları sırada operasyon düzenledi. Hakem kılığında halı sahadaki yerini alan komiserin maç sırasında düdük çalarak 'Herkes yere yatsın' demesiyle operasyon başladı. İstanbul'da mahalle bakkallarında sigara hırsızlıklarının artması üzerine, polis bir çeteyi takibe başladı. Üç aylık fiziki ve teknik takibin ardından hırsızların Şişli'deki bir halı sahada maç yapacaklarını öğrenen polis, saha çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Hırsızların maça gelip gelmediğini tespit etmek için ise, hakem kılığına giren bir komiser, sahadaki yerini aldı. Sahaya çıkan 6'şarlı iki takım, maçı yönetecek hakemin İstanbul Emniyeti'nde görevli bir komiser olduğundan habersiz maça başladı.

YERE YAT DÜDÜĞÜ
Kıran kırana devam eden maçın 35. dakikasında, maç 3-2 iken düdük çalan hakem, herkesin yere yatmasını istedi. Duruma anlam veremeyen oyuncular, polisin sahaya girmesinin ardından şok geçirdi. Yere yatırılan oyunculardan hırsızlık çetesi üyesi Selçuk K. (30), Nihat Ş. (29), Gencay T. (30), Murat K. (32), Sinan K. (30) ile Aytekin S. (38) gözaltına alındı. Ali S. (25), Nihal S. (54) ve Dilek S. (40) ise Bursa'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi. Gözaltına alınan zanlıların 64 farklı hırsızlık olayına karıştıkları belirtildi.

Emrah GÜNEY