Herkes duymak istediğini duyacak

Silivri Cezaevi'nde ölen eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun yakın bir dostuna konuştuğu ortaya çıktı: Ben devlet için çalıştım. Kimse merak etmesin, mahkeme yaklaştı. Sessizliğim sona erecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2011 Güncelleme 16 Kasım 2011, 02:11
Herkes duymak istediğini duyacak

İÇİNDEKİLER

OdaTV davasında tutuklu olarak yargılandığı sırada Silivri Cezaevi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu ölen MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu, askeri törenle dün son yolculuğuna uğurlandı. Selimiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra alkışlarla uğurlanan Kozinoğlu'nun cenazesi, Ümraniye Hekimbaşı'ndaki Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HER ŞEY VATAN İÇİN
Selimiye Camii'nde askeri tören öncesi Kaşif Kozinoğlu'nun eşi Yeşim, oğlu Özel, annesi Belgin Kozinoğlu ile kız kardeşi Figen Bıçakçıoğlu, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Kozinoğlu'nun 22 Kasım'da çıkacağı OdaTV ile ilgili mahkeme öncesi kendini ziyaret eden yakın bir çalışma arkadaşına çok özel açıklamalar yaptığı da ortaya çıktı. Kozinoğlu, "Ben devlet için çalıştım. Bu vatana canım feda. Mahkemeye kısa bir süre kaldı. Duruşmada her şeyi, detaylarına kadar anlatacağım. Herkes duymak istediğini duyacak" dediği öğrenildi. Törene MİT Eski Müsteşarı Şenkal Atasagun'la birlikte, MİT İstanbul ve İzmir Bölge müdürleri, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurt dışında görevli çok sayıda üst düzey yöneticisi de katıldı.

KAHRAMAN OĞLUM
Anne Belgin Kozinoğlu, oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başına giderek, "Kahraman oğlum, güle güle git. Türkiye'nin kahramanı benim oğlum. Gül kokulu oğlum, nasıl ayrılacağım senden? Güle güle git kahraman oğlum"şeklinde gözyaşı döktü. Belgin Kozinoğlu, törene katılanların tüm ısrarlarına rağmen "Ben oğlumu ayakta uğurlamak istiyorum. Oturmayacağım. Beni rahat bırakın" şeklinde serzenişte bulundu.

ATASAGUN DA GELDİ
Cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, Mehmetçik Vakfı, MİT Müsteşarlığı, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ile ikinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan çelenk gönderdi.

SESSiZLiK
Kaşif Kozinoğlu'nun cenazesine katılan Şenkal Atasagun, MİT İstanbul Bölge Müdürü İsmail Nişancı, eski MİT yöneticisi Yavuz Ataç ile birlikte üst düzey istihbarat görevlilerinin, yazılı ve görsel medyanın hiçbir sorusuna yanıt vermemeleri dikkat çekti.

* Kaşif Kozinoğlu'nun annesi Belgin Hanım, cenaze boyunca gözyaşlarına hakim olamadı ve torununa sarıldı. Kozinoğlu'nun eşi Yeşim Hanım ve oğlu Özel Kozinoğlu ise daha metanetliydi.

* Kozinoğlu, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli olduktan sonra MİT'e geçmişti.

* Kaşif Kozinoğlu'nun Selimiye Camii'nde yapılan cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı.