Dolan turizm

Turizmci kadın Hong-Kong'taki parasını Türkiye'de değerlendirmek istedi. Ancak 5 aylık süre uzun gelince bir yardımseverin kapısına gitti. İyilik meleği hacker çıkınca 19 milyon doları iç oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2011 Güncelleme 23 Şubat 2011, 11:00
Dolan turizm

İÇİNDEKİLER

Dolandırıcılar hizmette sınır tanımıyor. Onlar paranın yeri neresi olursa olsun, cebe indirmeyi biliyor. İstanbul'da yaşayan turizmci Roza Polat ve bir ortağı, yurt dışında turizmden kazandıkları 19 milyon 500 bin Amerikan dolarıyla (30 milyon 830 bin TL) bir süre önce Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldı. Bunun üzerine Polat, Hong-Kong bankalarında bulunan parasını çekmek istedi. Ancak banka yetkilileri parayı ancak 5 ay içerisinde alabileceğine söyledi. Bu gelişme üzerine genç kadın, parasını en kısa sürede Türkiye'ye getirmek yolu aramaya başladı. Bu sırada bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Eren A. ile tanıştı.

BANKACIYIM DİYE KANDIRDI
Kendisini bankacı olarak tanıtan ve özel bir bankanın yüzde 30'luk payına sahip ortağı olarak tanıtan Eren A. parayı 5-6 gün içinde Türkiye'ye getirebileceğini söyleyerek Polat'ın güvenini kazandı. İddiaya göre; Polat'tan banka şifresini ve pasaportunu alan Eren A., kadının banka hesabını boşalttı.
Beşiktaş'ta bir rezidansta yaşayan Eren A., parayı da dünyanın en küçük ülkelerinden olan Liechtenstein'daki bir bankaya aktardı. Liechtenstein'a aktarılan parasının izinin kaybolduğunu ifade eden Polat, Eren A.'nın kendisini sürekli oyaladığını belirterek, "Aradan geçen 3 aya rağmen paramı alamadım. Benim tek suçum herkesi kendim gibi bilip,