Zamanayarlı bomba!

Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk'e saldırı girişiminde bulunan canlı bomba Didem Akman, taahhütlü posta ücretlerine yapılan zammı iptal ettirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2011 Güncelleme 18 Ocak 2011, 11:21
Zamanayarlı bomba!

İÇİNDEKİLER

Tarihler 29 Nisan 2009'u gösterdiğinde Ankara, en hareketli günlerinden birini yaşamıştı. Bilkent Üniversitesi'nde ders veren Adalet eski Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk'e saldırı girişiminde bulunulmuştu. Canlı bomba Didem Akman, Türk'ün ders vereceği sınıfa kadar gitmiş ancak korumalar tarafından etkisiz hale getirilmişti. İşte cezaevine konulan Akman, bu kez "zamma" saldırı düzenledi!

'KAR EDEN BİR KURULUŞ'
PTT Genel Müdürlüğü, geçen yıl taahhütlü posta ücretlerine zam yaptı. 2004'ten 2010'a kadar geçen sürede hiç zam yapılmadığı için artış, yüzde 30-40 civarında gerçekleşti. Bazı hizmetlerde ise zam yüzde 175'lere kadar vardı. Daha önce 1 TL olan taahhüt ücreti, bu zamla 2 TL 75 kuruşa yükseldi. Artıştan, yakınlarına mektup yazan mahkumlar da etkilendi. Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Didem Akman da zammın iptali için idare mahkemesine başvurdu.

Davaya bakan Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi, öncelikle PTT Genel Müdürlüğü'nden savunma aldı. Ancak PTT'nin ikna edemeği mahkeme, zammı iptal etti. Mahkemenin kararında şöyle denildi: "Devlet tekelindeki bir hizmetin ücretinin belirlenmesinde sosyal hukuk devleti ilkesi göz önünde bulundurulmalı. Bu ilkelerin gözetilmemesi durumunda, sosyal hukuk devleti anlayışı terk edilmiş olacaktır." Bu arada mahkeme, iptal kararında PTT'nin kar eden bir kuruluş olduğunu belirtti. Mahkeme, PTT'nin 2009'da 230 milyon 51 bin TL kar ettiğini kaydetti.