Cip için 3 can gitmiş

Çorlu' da 3 kişinin öldürüldüğü, 2 kişinin de yaralandığı katliamın sebebinin borcu ödenmeyince haciz gelen cip olduğu ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2009 Güncelleme 27 Ekim 2009, 00:05

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Şahpaz Köyü'nde bir süredir husumetli olduğu yeğeni Bekir Yılmaz'ın (37) evini önceki gece pompalı tüfekle basan Rahim Yılmaz (57), dehşet saçmıştı. Amca Yılmaz'ın saldırısında Bekir Yılmaz (37), oğlu Arda (3) ve annesi Muradiye (65) hayatını kaybetmiş, eşi İlknur (35) ve kardeşi Ersin (27) ise yaralanmıştı. Katliamın ardından zanlı olay yerinin 50 metre uzağında komşusunun ambarında gizlenirken yakalandı. Yılmaz'ın, "Aman Allah'ım. Ben ne yaptım?" diyerek pişmanlığını dile getirdiği öğrenildi. Amca adliyeye sevk edilirken, yaşanan katliamın nedeni de ortaya çıktı. İddiaya göre; amca Yılmaz, oğluna cip almak için bankadan kredi çekti. Yılmaz'ın borcuna yeğeni Bekir Yılmaz kefil oldu. Ancak işleri bozulan amca, banka taksitlerini ödeyemeyince yeğenine haciz geldi. Toplam 50 bin TL'lik borcu kendi ödeyen yeğen, cipe el koyarak amcasından aldı. Yıllar önce de miras yüzünden husumet yaşadıkları öğrenilen amca-yeğen arasında tartışma çıktı ve katliam gerçekleşti.

Camdan atlayarak kaçtı...

Olay sırasında, babaanne Muradiye Yılmaz ile torunu Berna'nın başka bir odada saklanmaya çalıştıkları belirlendi. Babaanne, kapıyı kapatarak torununun camdan çıkmasını istedi. Berna camdan atlayıp kaçmayı başarırken, Yılmaz'ın kapının arkasından ateşlediği tüfekten çıkan saçmalar babaanneyi öldürdü. Berna'nın katliamdan haberinin olmadığı belirtildi.