FASULYE YEŞİL ÇAY ÇORBA ZEYTİN YAĞI SİRKE Mükemmel bir tok tutucudur. İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre sirkeye batırılmış ekmek yiyen kişiler, normal ekmek yiyen kişilere göre kendilerini daha tok hissetti. ACI KIRMIZI BİBER Düzenli olarak acı biber yemeniz size kilo kaybettirir. Japonların yaptığı bir araştırmaya göre kahvaltıda normal kahvaltı yiyecekleri yanında kırmızı biber de yiyen kadınlar öğle yemeğinde normalden daha az yedi. ESMER PİRİNÇ B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor. YULAF Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor. Patlamış mısır Yağsız, çok az tuzla hazırladığınız taktirde hiç çekinmeden yiyebilirsiniz çünkü 2 avuç patlamış mısırda 31 kalori var. Kereviz sapı Kereviz sapı %95 sudan oluşur ve vücudunuz için harika bir detoks kaynağıdır. Patlıcan Izgara veya fırında pişmiş patlıcanın bir porsiyonunda 24 kalori var. Portakal, mandalina ve greyfurt Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız fazla meyve yemeniz önerilmez ama narenciyeyi bunun dışında tutabilirsiniz. Yüksek lif, flavanoid ve C vitamini kaynağı olarak narenciye tüketebilirsiniz. Ayrıca sindirim sistemi, karaciğer ve cildiniz için faydalı olmanın yanısıra genel sağlınızı yüksek tutar. Kavun ve karpuz Bir diliminde 60 - 70 kalori olduğu için gece gündüz yiyebilirsiniz. Bu meyveler vücudunuzdaki fazla ödemi atmaya yardımcıdır. Su yosunu Tıpkı laminaryalar gibi su yosunu da iyot için harika bir kaynaktır. Tiroid fonksiyonunuzun normal çalışmasına yardımcı olur, hormon seviyenizi dengeler ve kilo almanızı önler. Kabak Bir porsiyon kabakta 42 kalori vardır. Kabak vücuttaki su tuz oranını normalize eder ve bağırsak fonksiyonunuzu geliştirir. Salatalık Vücudunuzdaki şişkinlikleri önler. Kilosunu belli bir seviyede tutmak isteyenler için harika bir besin. Pancar Pancarda manganez gibi önemli bir besinin kaynağıdır. Yağ yakmanıza yardımcı olur, kaslarınıza enerji verir ve kan şekerinizi dengede tutar. Ortalama bir porsiyonunda 40 kalori vardır. Yumurta Haşlanmış olarak yediğiniz sürece günün her öğününde 'kilo aldırır' korkusu yaşamadan istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Ananas Hem lezzetli hem de kilo vermek isteyenler için ilaç gibi bir meyve, ayrıca içinde bulunan bromelayin öz suyu yağların parçalanmasında aktif rol oynar ve proteinlerin katalize edilmesine yardımcı olur. Yeşil elma ve erik çeşitleri Elmada bulunan 50 kalori bu meyveyi diyet yapanların dostu haline getirir. Erikte ise C vitamini ve potasyum olması sebebiyle kalp ve damar sağlığınıza faydalıdır. Salata Folik asit bakımından zengin bir yiyecektir. Kaloirisi neredeyse yok denilecek kadar az olduğu için arzu ettiğiniz kadar yiyebilirsiniz. Yağ ve tuza dikkat! Kırmızı meyveler C Vitamini bakımından zengin bu meyveler idrar söktürücü görevi yaparak vücuttaki fazla sıvıyı atmaya yardımcı olur. Özellikle çilek çok faydalıdır, sindirim ve kardiyovasküler sisteminize yardımcı olur. Lahana, brokoli ve karnabahar Bu sebzeler size fazla kilolarınızla olan savaşta en büyük desteği verecektir. Fakat bu sebzeleri haftada 2 defa tüketmeniz önerilir çünkü besin değerlier iyot ile çakışır. Akşam yemeğini saat kaçta yediğinizin yatma vaktiniz ile doğrudan ilgisi var. Gece yatmadan 3-4 saat önce akşam yemeğini yemiş olmanız gerekiyor. Yani akşam 6'dan sonra yemek yemenin yanlış olması aslında herkes için geçerli değil. Gelmiş geçmiş en sağlıklı besinler listesi MUZ: Bir orta boy AHUDUDU: Bir kap PORTAKAL: Bir büyük boy NAR: Bir kap nar tanesi GREYFURT: Bir büyük boy MANDALİNA: Bir küçük boy AVOKADO: Bir adet DOMATES: Bir orta boy PAZI YAPRAĞI: Bir kap ÇİĞ pazı yaprağı Magnezyum, potasyum, lif, kalsiyum, bol miktarda B vitamini, çinko ve selenyum barındırır. Fakat belki gözünüzden kaçmış olabilecek bir ayrıntıya dikkat. Pazı dolması yerken bu vitaminlerin canına okuyormuşuz. Çünkü pazının çiğ yenmesi öneriliyor. MANTAR: Bir kap çiğ mantar vücudun toksinlerden arınmasını doğal yollarla sağlayan riboflavin vitaminini barındırır. Ayrıca hayvansal hiçbir besin tüketmeyenlerin de vazgeçilmez D vitamini kaynağıdır. LAHANA: Bir kap çiğ lahana Ayrıca içindeki besin değeri kanser riskini azaltmada yardımcıdır. Kemikleri güçlendirir, doğal bir toksin arındırıcıdır. PATLICAN: Bir kap pişmiş BROKOLİ FİLİZLERİ: Yarım kap Fakat onlara bir destek fena olmazdı değil mi? Hastalıklarla hücre bazında savaşa yardımcı olur ve kansere karşı eşsiz bir koruma sağlar. REZENE: Bir soğan Bitkisel gıdaların eşsiz bir karışımıdır. Hayvanlar üzerinde yağılan deneyler iltihapları azalttığını ve kronik hastalıklara karşı etkili olduğunu ortaya koymuştur. TATLI PATATES: Bir orta boy pişmiş tatlı patates Görme yeteneğini geliştirir ve üreme sağlığını güçlendirir. Ayrıca B vitamini, yararlı lifler, potasyum açısından da zengindir. Metabolizmayı ve bağışıklığı destekleyen antioksidanları da taşır. SARIMSAK: Bir diş ŞEKER PANCARI: Bir kap pişmiş şeker pancarı ISPANAK: Bir kap çiğ ıspanak Yüksek miktarda A vitamini, demir, potasyum, kalsiyum, çinko ve selenyum ihtiva eder. Tiroid fonksiyonunu destekler ve antioksidandır. KARNIBAHAR: Bir kap doğranmış çiğ karnıbahar KARA LAHANA: Bir kap pişmiş kara lahana SOĞAN: Bir kap pişmiş soğan BAL KABAĞI: Bir kap pişmiş bal kabağı TUNA BALIĞI: 85 gram İçindeki Omega-3, bırakın denizden taz çıkan bir tunayı konservesi bile, bağışıklık sistemini güçlendirir, kalbi destekler, loğusa sendromu riskini azaltır. Bu arada tuan balıkları yüksek civa ihtiva da edebilir. SARDALYA BALIĞI: Bir konserve sardalya ANÇUVES (BALIK YUMURTASI): Bir konserveden alınacak 5 adet balık yumurtası 85 gram ançuves, 19 gram protein verir. Ayrıca B vitamini, kalsiyum, omega-3 asitleri açısından da zengindir. Bu arada müjde, civası çok düşüktür. SOMON BALIĞI: 85 gram pişmiş somon Bu nedenle özellikle kadınlar oldukça pahalı kremler kullanmak durumunda kalır. Aslında bu işi yiyerek çzeöbilirsiniz. Somon gibi gıdalarda bulunan Omega-3S, cildin nemini dengeler ve hatta cilt kanseri riskini de azaltır. KÜMES HAYVANI BUTU: Bir pişmiş but TAM BUĞDAY EKMEĞİ: Bir dilim KİNOA: Bir kap pişmiş kinoa İtihap sökücü özelliği vardır, kalp dostu mono doymamış yağ asitlerini sağlar. Ayrıca E vitamini, çinko, folik asit ve fosfor açısından da zengindir. YULAF EZMESİ: Dörtte bir kap yulaf ezmesi FİRAVUN BUĞDAYI: Bir kap pişmiş YEŞİL MERCİMEK: Bir kap pişmiş Çinko ve B vitamini deposudur. Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar, kan şekerini düzenler. İçindeki demir sayesinde metabolizmayı desteklemede fayda sağlar. KAVILCA BUĞDAYI: Dörtte bir kap pişmiş CEVİZ: Yarım kap CHİA ÇEKİRDEĞİ: 28 gram KETEN TOHUMU: 1 yemek kaşığı Çalışmalar göstermiştir ki, kolesterolü düşürmede, kanserle savaşta, kemik erimesi riskini azaltmada etkilidir. YUMURTA: Bir büyük yumurta KEFİR: Bir bardak YOĞURT: 200 gram HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI: Bir yemek kaşığı ZEYTİN YAĞI: Bir yemek kaşığı KİMYON: Bir yemek kaşığı ZERDEÇAL: Bir yemek kaşığı TARÇIN: Bir yemek kaşığı KIRMIZI ÇAY: Bir poşet