
Özellikle Dr. Shah, kalp krizi riskini azaltmada tek başına etkili olabilecek mucizevi bir gıdayı duyurdu.

🐟 SOMON BALIĞI: KALBİN DOĞAL KORUYUCUSU
Dr. Shah'a göre somon, sağlıklı kalp atışlarının sırrını barındırıyor. Omega-3 yağ asitleri yönünden zengin olan somon, vücutta iltihabı azaltarak damar tıkanıklığını önlemeye ve kolesterol dengesini iyileştirmeye yardımcı oluyor.

Omega-3'lerin, kötü kolesterol (LDL) seviyesini azaltırken iyi kolesterolü (HDL) artırıcı etkisi bulunduğunu hatırlatan Shah, düzenli olarak somon tüketmenin kalp damarlarının daha sağlıklı kalmasını sağladığını ifade etti.

Beslenme uzmanı Rosie Carr ise, somonun sağlıklı şekilde pişirilmesinin önemine dikkat çekti. Carr, somonun en iyi şekilde limon suyu ve doğal otlarla 180°C'de fırınlanmasını ya da hafif bir et suyunda haşlanmasını öneriyor. Bu yöntem, hem balığın besin değerini koruyor hem de lezzetini artırıyor.

🌾 Yulaf: Kolesterolün Sessiz Düşmanı
Dr. Shah'ın önerileri sadece deniz ürünleriyle sınırlı değil. Yulaf, kalp dostu lifler bakımından zengin olmasıyla biliniyor. Yulafın içerdiği çözünür lifler, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olarak kalp-damar hastalıkları riskini azaltıyor.
Ayrıca yulaf ve diğer tam tahıllar, kan şekeri dalgalanmalarını dengeleyerek damar sağlığını koruyor. Bu etkisiyle, yüksek kan şekeri kaynaklı damar deformasyonunun da önüne geçiliyor.