Emeklilerin eli güçlendi

İntibak için bir dava da Türkiye Emekliler Derneği'nden geldi. İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği'nin açtığı dava Şubat'ta, diğeri ise Mart'ta sonuçlanacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2015 Güncelleme 10 Ocak 2015, 02:05
Emeklilerin eli güçlendi

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emeklinin beklediği intibak için iki koldan çalışılıyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yapılması için bir dava da Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) geldi. Emeklilerin intibak umudu güçlendi. Davalardan çıkacak olumlu karar, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan milyonlarca kişiye intibak zammının yolunu açacak.

GÖZLER BİLİRKİŞİDE
İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği'nin (İMBED) açtığı intibak davası, uzun süredir gündemde. Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında emekliler aleyhine hazırlanan bilirkişi raporu iptal edilmişti. Yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verilerek, duruşma ertelenmişti. 2 Şubat'ta görülecek duruşmada, kararın çıkması bekleniyor. Emekliler, merakla davadaki gelişmeleri takip ederken; 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için bir davayı TÜED'in açtığı öğrenildi. TÜED Hukuk Bürosu tarafından açılan Ankara İş Mahkemesi'nde davada, konu bilirkişi incelemesine havale edildi. Bilirkişi raporu doğrultusunda mahkemenin 17 Mart'taki oturumda kararını vermesi bekleniyor. TÜED Hukuk Danışmanı Cafer Turan Yazıcıoğlu, derneğin Kamu Denetçiliği olarak bilinen ombudsmana yaptığı itiraz sonrasında, Kamu Denetçisi'nin dava açılması yönünde görüşü üzerine Ankara İş Mahkemesi'nde dava açıldığını söyledi. Yazıcıoğlu, "Derneğimiz hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdermeye kararlı' şeklinde konuştu.

MEMUR EMEKLİSİNDEN ÇAĞRI VAR

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memurların emekli ikramiyesinde esas alınan 30 yıllık sınırın iptal edildiğine dikkat çekerek, hazırlanacak bir kanunla, karardan önce emekli olanların da bu haktan faydalanması gerektiğini söyledi. Koncuk, "Daha önce emekli olan kamu görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gereği hasıl olmuş durumdadır. Bu görev de yasama organına, dolayısıyla iktidara ve TBMM üyelerine düşmektedir" dedi. Yürürlüğe giren karar gereği, artık emekli ikramiyesinin hesabında 30 yılı aşan süreler de dikkate alınacak.