Uçuran iş

THY, yetiştirilmek üzere 500 pilot aday adayı arıyor Eğitimi ve testleri geçenlere, 15 bin lira maaş var...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2014 Güncelleme 19 Temmuz 2014, 01:16
Uçuran iş

İÇİNDEKİLER

Türk Hava Yolları (THY), pilot ihtiyacını karşılamak için bünyesinde bulunan THY Havacılık Akademisi'nde yetiştirilmek üzere 500 pilot aday adayı arıyor. THY İnsan Kaynakları Başkanı Serdar Uygur, önceki gün itibariyle yetiştirilmek üzere pilot adayı ilanına çıktıklarını söyledi. Adayların uluslararası uçuş testlerinden geçirildiğini vurgulayan Uygur, testleri geçen adayların mülakata alındığını, burada da uygun görülen adayların eğitime kabul edildiğini dile getirdi. Uygur, şöyle konuştu:

18 AYLIK EĞİTİM
"Bu yıl yetiştirilmek üzere 500 pilot almak istiyoruz. İlanımız yaklaşık 1 ay internet sitesinde kalacak. İnternet sitesi üzerinden başvuruları kabul ediyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan pilot adayları THY'de 2. pilot olarak yaklaşık 15 bin lira ile çalışmaya başlayacak." THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci de eğitimin 18 ay sürdüğünü ifade etti.

İSTENEN ŞARTLAR

THY Havacılık Akademisi'nde yetiştirilecek pilot adaylarının 4 yıllık bir üniversite bitirmesi gerekiyor. Diğer şartlar şöyle: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 01.01.1985 ve sonrasında doğması, Erkek adaylar için boy uzunluğunun 165 santimetreden kısa, 190 santimetreden uzun olmaması, Kadın adaylar için boy uzunluğunun 160 santimetreden kısa, 190 santimetreden uzun olmaması, Askerlik hizmetini tamamlamış olması veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmesi, Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydının bulunmaması, Daha önce THY veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmaması, İlan tarihi itibarıyla son 2 yıl içinde İngilizce'den TOEFL için 79, IELTS için ise en az 6.5 puan almaları.