İstanbul turizmi Gezi'yi takmadı

Gezi Parkı olaylarının en çok İstanbul turizmini etkileyeceği iddiaları boş çıktı... Haziran ayında gelen turist sayısı arttı. Kongre turizminde ise erteleme olmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2013 Güncelleme 20 Temmuz 2013, 01:23
İstanbul turizmi Gezi’yi takmadı

İÇİNDEKİLER

Gezi Parkı olayları bahanesiyle başta yurt dışı kaynaklı olmak üzere Türkiye'yi karalamaya yönelik yayınlar, amacına ulaşmadı. Turizm sektörünü çökertmeye yönelik faaliyetlere rağmen, Türkiye'ye gelen turist sayısı arttı. Küçük tedirginliklerin dışında sektörde sıkıntı yaşanmazken; olayların yaşandığı Haziran ayında İstanbul'a gelen turist sayısı artış gösterdi. Bunun yanında İstanbul için çok önemli olan kongre turizminde ise herhangi bir plan değişikliği ya da rezervasyon iptali yaşanmıyor.

OLAYLAR ARASINDA TOPLANTI
İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu, "İstanbul'un gelecek dönemindeki kongre turizmiyle ilgili beklentilerimizde herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil. Şehrin kongre turizminin yaşananlardan ileri dönemde olumsuz etkileneceğini düşünmüyorum" dedi. Turizm sektörünün son derece dinamik olduğunu ve gün içerisindeki olaylardan bile etkilenebildiğine işaret eden Fisunoğlu, özellikle olayların yoğun yaşandığı Haziran ayının kongre turizminin en hareketli dönemine denk geldiğini ifade ederek, o dönemde bile sorun yaşamadıklarını söyledi. Fisunoğlu, Haziran ayının kendileri için sıkıntılı geçtiğini belirterek, Mayıs'ta 8 bin 500 katılımlı Avrupa Böbrek Birliği ve Avrupa Diyaliz Transplantasyon Birliği (ERA-EDTA) Kongresi'nin, Haziran'da da 14. Avrupa Ulusal Ortopedi ve Travmatoloji Birlikleri Federasyonu (EFORT) Kongresi'nin yapıldığını, olayların en sıcak zamanında olmasına rağmen kongre katılımcılarının hiçbir sıkıntı yaşamadığını anlattı. İstanbul'un dünya kongre turizminin parlayan yıldızı olduğunu dile getiren Fisunoğlu, "500 kişi ve üzeri katılımcı kongrelerde 2011'de dünya birincisi olan İstanbul, bu yıl Barselona ve Paris ile birinciliği paylaşıyor" şeklinde konuştu.