Türk insanı normalden 3 kat daha fazla tuz tüketiyor. Beslenme ve DiyetetikUzmanı Ceyna Uysal, bu durumun kalphastalıklarına, mide kanseri, osteoporoz,böbrek ve inme gibi hastalıklara davetiye çıkardığını belirtiyor. "Günlük beslenmede tuz alımının 9 gram azaltılması felçlerde yüzde 34, kalp krizlerindeyüzde 24'lük birazalma sağlar" diyen Ceyna Uysal, şöyle devam ediyor: "Fazla miktarda alınan tuz idrarla kalsiyum atımını da artırır. Bu durum da osteoporoz ve kemiklerinkırılma riskini yükseltir. Yemeklerdeki tuz ihtiyacını nane, limon ve soğan kullanarak giderilebilirsiniz. Turşu, ketçap, hardal, zeytin, soya sosu, salata sosları gibi yiyeceklerin fazla tuz içerdiği için çok miktarda tercih etmeyin."