Kekik ve ceviz diyabeti yeneriz

İnsülin hormonunun yeterince üretilmemesi ya da hücrelere dağılımın yapılamaması şeker hastalığını ortaya çıkarıyor. Uzmanlar, bu dertten muzdarip olanlara kekik çayı ile günlük 5 adet ceviz öneriyor

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
Kekik ve ceviz diyabeti yeneriz
Vücuttaki insülin hormonunun yeterince üretilmemesinden ya da var olan insülinin etki gösterememesinden, gerekli hücrelere dağılımın yapılamamasıyla şeker hastalığı (diyabet) ortaya çıkıyor. Uzmanlar, diyabet riski taşıyan ve rahatsızlığa bulunanlara doktor kontrolü ile beraber bitkisel tedavileri öneriyor. İşte bazıları:

Kekiği sıcak suyun içine atın. 10 dakika bekleyin. Daha sonra süzüp için.
Hastalığın tedavisinde her gün 5 adet ceviz tüketilmelidir.
100 gram kadar çam sakızı, 100 gr çörek otu, 100 gr arpa ve buğday, 4 fincan su ile birlikte karıştırıp kaynatın. Karışımı dört gün için.
İk i bardak su içerisine bir kaşık kadar çemen ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Kahvaltısından önce için.
Bir litre kaynar su içerisine bir yemek kaşığı mersin yaprağı koyun. 15 dakika kaynatın. Demledikten sonra süzün. Yemeklerden önce bir bardak için.
Bir çay bardağı sıcak su içerisine bir tatlı kaşığı karadut yaprağı, hulasası koyun. Yemeklerden önce birer bardak tüketin.
Böğürtlen, ada çayı ve atkuyruğu diğer bitkisel önerilerden bazılarıdır.
Ayrıca bitkisel çaylardan zeytin yaprağı çayı da önerilir.
Çörek otu çok faydalıdır.
1 çorba kaşığı yaban mersini yaprağını 2 bardak suyun içine atın. 4-5 dakika kadar kaynatın. Yemeklerden 15 dakika önce yarım bardak için.
1 çay kaşığı karadut yaprağını 1 çay bardağı önceden kaynattığınız suyun içine koyun. 5 dakika bekletin, yemeklerden önce için.
Kuşburnu çayı içmek de diyabete karşı fayda sağlar.
Karahindiba bitkisi de şeker hastaları için oldukça faydalıdır.
Yer elması da fayda sağlar.
1 yemek kaşığı okaliptüs yaprağını 5 bardak kaynamış suya koyun. 10 dakika bekleyin. Soğumaya başlayınca Yemeklerden önce 1 çay bardağı için.
Taze fasulye, ıspanak ve enginar gibi yeşil sebzeleri de tüketmek oldukça fayda sağlayacaktır.

ZEYTİN YAPRAĞI
Zeytin yaprağı: 30 gr. yaprak ince kıyılıp, 1 litre suya atılır. 2 dakika kaynatıp 15 dakika demlenip süzülür. Yemeklerden önce 1 çay bardağı içilir.
Ardıç toh umu: 30 gr. ardıç, 1 litre suya atılır, 10 dakika kaynatılıp, 15 dakika demlenir ve süzülür. Yemeklerden sonra 3-4 çay bardağı içilir.

YULAF UNU KARIŞIMI
Yulaf unu da bu hastalık için çok faydalıdır. 1 bardak suyun içine 1 yemek kaşığı yulaf unu katın. Hafif koyulaşıncaya kadar kaynatın. Yemeklerden önce günde 3 kez bu yulaflı karışımı için.
Keten tohumu da bu hastalığa karşı iyi gelen bitkiler arasındadır. 1 çorba kaşığı keten tohumunu iki bardak suda kaynatın. Yemeklerden önce günde iki kez yarım bardak kaynayan bu sudan için.

BAHARAT TÜKETİN
Şeker hastalığının bir beslenme hastalığı olduğu unutulmamalıdır. Bu kapsamda hastaların dengeli ve düzenli bir biçimde beslenme alışkanlığı edinmesi, yağ, protein ve karbonhidrat dengesini doğru şekilde sağlaması gerekmektedir. Yağsız ürünler tüketmeye özen gösterilmeli, bol miktarda sebze tüketilmelidir. Özellikle lahana, tere, soğan, marul, salatalık ve turp tüketimi tavsiye edilmektedir. Bol miktarda baharat tüketimi tavsiye edilmektedir. Ancak dengeli ve düzenli tüketim gerçekleştirilmelidir. Baharat tüketimi, salgı bezlerinin daha aktif olarak çalışmasını sağlamaktadır.

FAYDASI ÇOK
Kekik potasyum, demir, magnezyum, kalsiyum, manganez ve selenyum mineralleri ile B grubu C, A, K, E vitaminleri, beta karoten, ve folik asit gibi
vitaminlerin kaynağıdır.

UYARI: Şeker hastaları doktor tavsiyelerine uymalıdır. Bu bitkisel tedavi metotlarından kendilerine en uygununu doktorlarına danışıp seçmelidir.