Kemik suyunda hayat var !
Türk mutfağı lezzetlerinden kemik suyu, 35 yaşından sonra anne olmak isteyenler için mucizevi etkiler sunuyor. Kanıtı ise 'Güzelliğimi ve sağlığımı kemik suyuna borçluyum' diyen dünyaca ünlü yıldız Salma Hayek'in 41 yaşında bebeğini kucağına alması!

FOLİK ASİT ÖNEMLİ!
İleriki yaşlarda hamile olmayı planlayan kadınlar için bu nedenle beslenme ve yaşam düzeni daha da büyük önem taşımaktadır. Bu dönem için en önemlisi folik asit alımıdır. Folik asidi dışarıdan vitamin yoluyla alabileceğiniz gibi folik asit içeren şu besinleri de bolca tüketmenizde fayda var: Mercimek, yeşil yapraklı sebzeler, narenciye, kuşkonmaz, barbunya, brokoli, ay çekirdeği, domates suyu, yumurta. Bunun yanı sıra uzmanlar, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kemik suyunun da anne olmak isteyen kadınlara mucizevi etki gösterdiğinin altını çiziyor. Uzmanlara göre sadece ileriki yaşta hamile kalmak isteyen kadınların değil herkesin kemik suyu içmesinin şart olduğunun altını çiziyor. 35 yaşından sonra düzenli kemik suyu içimi ise doğurganlık şansını arttırıyor.
KEMİK SUYU TARİFİ:
MALZEMELER :





HAZIRLANIŞI:
Kemiği kaynatın. İlk kaynamada çıkan siyahımsı suyu döküp tekrar üzerine temiz su ilave edip bir daha kaynatın. İkinci kaynama sırasında irili ufaklı doğranmış havuç, soğan, defne yaprakları ve karabiberi karıştırarak içebilirsiniz.
40 MUCİZE BESİN
Uzmanlar, 35-40 yaş üstü hamile kadınlar için olmazsa olmaz besinleri sıraladı. İşte geç yaşta hamilelik düşünen kadınların beslenme programını oluşturacağı mucize besinler: Çilek, böğürtlen, ahududu, tarçın, yeşil çay, ay çekirdeği, brokoli, fasulye, kabak, balık, kırmızı biber, dolmalık biber, limon, portakal, domates, kivi, yeşil yapraklı sebzeler, kuru erik ve suyu, kuru üzüm, incir, fıstık ezmesi, tofu, nohut, humus, yulaf, darı, kanola yağı, fındık, ceviz, badem, avokado, kaju, zeytinyağı, anans, tatlı patates, soğan, istiridye, tavuk karaciğeri, yoğurt, dondurma.
DOĞURGANLIK ARTIRAN ÇORBA TARİFİ:
MALZEMELER :







MALZEMELER :
Balkabağını, soğanı, sarımsağı dilimlere ayırın, çok az sıvı yağ koyduğunuz tencerede kavurun. İçerisine domatesi ve ince doğranmış fesleğeni ekleyin, üzerini geçecek kadar tavuk suyu da ekleyip kaynamaya bırakın. Kabaklar yumuşayınca blenderden geçirip için.
HAYIT KÜRÜ YAPIN





HAZIRLAYAN: ÖZGE GÜRCAN