Prof. Dr. Canan Karatay doğru bilinen bir yanlışı açığa çıkardı. Balığın sağlıklı olduğunu dile getiren Karatay, 'Unlanıp kızartılırsa kanserojen olur' dedi
takvim.com.tr
GAZETE
Söylemleriyle çığır açan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, dün katıldığı konferansta balık konusunda vatandaşları uyardı. Türkiye'de sıcak yemeklerin tencerede hazırlandığını, burada sebzelerin kendi suyu ve buharında piştiğini anlatan Karatay, şöyle konuştu: "Balık sağlıklı ama unlayıp kızartırsak kanserojendir. Ayrıca unu kızartırsak, şnitzel yaparsak kırmızı et de kanserojendir. Türk mutfağının tencere yemeği önemlidir. Amerika'da, İngiltere'de tencere yemeği, kuru fasulyemizi, barbunyamızı, zeytinyağlı yiyeceklerimizi ve mercimeği bilmezler."
PAKETLİ ÜRÜNLERİ ALMAYIN Paketlenmiş veya konserve türü yiyeceklerde zararlı maddeler bulunduğunu belirten Karatay, özellikle çocukların bu tür gıdalardan uzak durması gerektiğini vurguladı. Türk kahvesinin çok önemli bir antioksidan olduğunu söyleyen kardiyolog, "Sade bir fincan Türk kahvesinin, bir domatesten 100 kat daha etkilidir" dedi.