Siyah turp-yoğurt ağrılara süt

Karın ağrısıyla birlikte yaşanan ishalden kurtuluşun yolu doğal yöntemlerden geçiyor. Siyah turp ile yoğurt karışımı bu soruna şifa oluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2015 Güncelleme 10 Mart 2015, 01:42
Siyah turp-yoğurt ağrılara süt

İÇİNDEKİLER

Sindirim sistemindeki bozukluk sonucu ortaya çıkan ishali uzmanlar akut ve kronik olarak ikiye ayırıyor. Alınan gıdalardan kaynaklandığı gibi, enfeksiyon sonucu da kendini gösteren ishal tehlikeli olabiliyor. Bu nedenle uzun süre geçmeyen durumlarda mutlaka uzman bir doktora başvurulması gerekiyor. İshale karşı bitkisel yöntemler de etkili oluyor. İşte ağrılı ishali kesecek doğal tedavi yolları...
- SİYAH TURP: Kabukları soyularak temizlenmiş bir adet siyah turbu rendeleyin. Üzerine bir su bardağı taze yoğurt katıp karıştırdıktan sonra yiyin.
- AYNISEFA: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı aynısefa otu katıp kısa süre demlendirin. Daha sonra süzerek günde ikişer çay fincanı tüketin.
- AYVA:Bir litre suya dilimlenmiş ayva katarak komposto yapın. Özellikle çocuk ishallerinde oldukça faydalıdır.
- MUŞMULA: İnce kıyılmış bir avuç muşmulayı bir litre suya koyup kaynatın. Ardından süzüp süzme bal ile tatlandırın. Günde 3 öğün birer çay bardağı için.
- CEVİZ KABUĞU: Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kurutulmuş ceviz kabuğu (taze cevizin yeşil kabuğu) katılıp kaynatılmasının ardından süzerek yarım çay bardağı için.
- MİNE ÇİÇEĞİ: Birer çay kaşığı adaçayı ve mine çiçeğini bir fincan kaynar suyun içine koyup kısa süre demlendirin. Süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı tüketin.
- ADAÇAYI: Bir çay fincanı kaynar suyun içine birer çay kaşığı adaçayı ve ıhlamur katarak demlenmesi için bekleyin. Günde üç öğün birer çay fincanı için.
- TARÇIN: Bir çay fincanı kaynar suya bir çay kaşığı tarçın katıp demlendirin. Daha sonra süzerek günde üç öğün birer çay fincanı tüketin.
- SARIMSAK: Bir iki adet taze ayı sarımsağı yenilebilir.
- NAR ÇİÇEĞİ: Kıyılmış bir çay kaşığı nar çiçeğini bir fincan kaynar suya koyup demlendirin. Süzerek üç öğün birer çorba kaşığı için.
- ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ: Şeftali çekirdeğini havanda döverek toz haline getirin. Bir çay kaşığını az miktarda su ile birlikte için.