SUMAK: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı sumak atın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.
IHLAMUR: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur ilave edin. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.
LİMONATA: Bol miktarda ev yapımı limonata tüketmek de tembelliğe iyi gelir.
DEFNE YAPRAĞI: Bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı defne yaprağını atın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.
BİBERİYE: Bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı biberiye atın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan tüketin.
KEKİK: Bir fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.
KARANFİL: Bir fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı karanfil katın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.
HELİLE: Bir çorba kaşığı toz haline getirilmiş helile ile iki çorba kaşığı süzme balı karıştırın. İkiye bölüp yemek
aralarında yiyin.