Aslanpençesi: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aslanpençesi katın. Demlendikten sonra süzerek günde 3 öğün birer fincan için.
Pa muk tohumu: Bir litre suyun içine bir avuç pamuk tohumu katıp süzün ve günde 3 öğün birer çorba kaşığı için.
Ka ranfil çiçeği: Bir litre suyun içine bir avuç karanfil çiçeği atın. Daha sonra süzerek günde 3 öğün ikişer çorba kaşığı içilir.
Pa patya: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katın. Demlendikten sonra süzerek günde 3 kere birer çay fincanı için.
La vanta: Bir litre suyun içine iki avuç ince kıyılmış lavanta çiçeği katıp suyu buharlaşıp yarıya ininceye kadar kaynatın. Daha sonra süzerek hastanın tüm vücudunu bu su ile ovun.
Ma ydanoz: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış maydanoz katıp kaynatın. Daha sonra süzerek günde 3 öğün bir çay bardağı için.
Menekşe yaprağı: Bir litre suyun içine bir avuç menekşe yaprağı katın. Daha sonra süzerek günde 3 defa bir kahve fincanı için.
Sa rımsaklı yoğurt: Hastanın vücuduna bol miktarda sarımsaklı yoğurt sürün. Yoğurdun kurumasının ardından temiz ve ılık bir bezle vücudunu silin.
Sirke: Hastanın başına sirke ile ıslatılmış ve fazla sıkılmamış bir tülbent bağlayın. Gerekirse sirkeye batırılmış bir çarşaf hasta soyulduktan sonra vücuduna sarın.
Limon: Bir adet limon ortasından kesin. Daha sonra arasına bir çay kaşığı tuz yerleştirip her iki yarım limon ince bir telle bağlandıktan sonra bir ateşin üzerine limonun dış kabuğu kararana kadar pişirin. Ilımasının ardından bağlı telleri çözerek limonları hastanın vücuduna hafif hafif sıkarak sürün.