Dertlere deva barbunya
Protein zengini barbunya, lezzeti kadar sağlığa faydasıyla da dikkat çekiyor. Kalbi koruyor, kolon kanserini önlüyor...

C VİTAMİNİ İLE TÜKETİN
Protein yönünden zengin olan barbunyanın bol miktarda kalsiyum, çinko, magnezyum ve demir de içerdiğini anlatan uzmanlar, şu tavsiyelerde bulunuyor: "Barbunya portakal gibi C vitamini zengini besinlerle tüketildiğinde demirden daha iyi faydalanılıyor. İçeriğindeki E vitamini ile de kalp hastalıklarına karşı koruma sağlıyor."
KAN ŞEKERİNİ DENGELER











HÜCRELERİ YENİLİYOR
Barbunya; fitokimyasal bir bileşik olan izoflavonlardan zengindir. İzoflavonlar yaşlanmış, hasara uğramış ve sağlığını yitirmiş hücrelerin büyümesini durdurabiliyor.Yani vücutta kanser oluşumlarının önüne geçiyor.