İşlenmiş şeker beyni öldürür

Hazır gıdadaki işlenmiş şeker, ciddi hastalıklara yol açıyor. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, 'Yiyeceklerdeki mısır şurubu beyin kabuğunun çalışmasını baskılar. Beyinde kalıcı hasarlar bırakır. Uzak durun" uyarısında bulunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2014 Güncelleme 20 Haziran 2014, 00:48
İşlenmiş şeker beyni öldürür

İÇİNDEKİLER

Endüstrideki adıyla früktoz (mısır şurubu) yani işlenmiş şekerler sağlığımız için ciddi tehlikeler oluşturuyor. Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, "Früktoz insan metabolizması için uygun bir şeker türü olmadığından şeker metabolizmasını düzenleyen insülini etkilemez. Doyum hissi oluşturmadığından, hem tüketiminde artış olur. Hem de bununla beraber hastalıklarda artış olur" şeklinde konuşuyor. Früktozun iç organlarda ve karın içinde yağlanmanın en önemli nedenlerinden biri olduğunu söyleyen Dr. Dizdar, "Bu da 'Metabolik sendrom' dediğimiz duruma zemin hazırlar" diyor.

KARACİĞERİ VURUYOR
Metabolik sendromun hızla artan hazır gıdaların şeker, yağ metabolizmasındaki bozukluklar ve kan basıncının yükselmesiyle ortaya çıkan durum olduğunu ifade eden Dizdar şöyle konuşuyor: "Bu sendromun 3 bileşeni vardır. Obezite, bozulmuş şeker ve hipertansiyon. Dolayısıyla bu sendromun karaciğer kanseri ve siroza neden olduğundan kimsenin şüphesi yok."

BEYNİ BASKILIYOR
ABD'de yapılan araştırmalarda früktozun beyin kabuğunun çalışmasını baskıladığı görülmüştür diyen Dr. Dizdar "Früktoz beyne ciddi hasarlar verir" diyor ve konuşmasını şöyle sürdürüyor:

BAĞIMLILIK YAPAR
"Obezite araştırmaları yapılırken mısır şurubu yani früktozun alkol ve morfin bağımlılığına benzer bir etki yarattığı görülmüştür. Früktoz karaciğerde alkolün bıraktığı etkiyi bırakarak karaciğer hastalığına neden olmaktadır."