Ölümcül tezgah!

Pazarlarda fabrikadan çıkmış gibi satılan meyve-sebzeler ölüm saçıyor Dr. Dizdar uyarıyor: Tezgaha gelmeyin. İlaçlanmamış besinler tüketin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2014 Güncelleme 19 Haziran 2014, 01:57
Ölümcül tezgah!

İÇİNDEKİLER

Mahsüllerin yetiştirilme aşamasında ve gıdaların zarar görmemesi için kullanılan tarım ilaçları bizi hasta ediyor. Çünkü bilinçsiz ve amaç dışı kullanılıyor. Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, ortada dolaşan tehlikenin sanıldığından daha ciddi olduğunu vurgulayarak şöyle konuşuyor: "Başta sadece doğal zararlılara karşı kullanılan tarım ilaçları zamanla içeriğinin anlaşılmasıyla amacından saptı ve meyvelerin içine kadar işledi."

ÖLÜM SAÇIYOR
Tarım ilaçlarının gıdaların genetiğini değiştirmeye yönelik kullanıldığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Dizdar, "Meyve sebzelere tarım ilacından da ziyade hormon ilacı enjekte ediyorlar. Meyvenin dalda kalma süresini uzatıyorlar. Böylelikle zamandan yana sıkıntıları olmuyor." Bu durumun dünyada büyük bir problem olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Dizdar, "Böyle olunca hastalıklarında ciddiyeti artıyor. İlaçların sebep olduğu hastalıkların sonucu asla tahmin edilemez. Kanser yiyoruz aslında. Çünkü artık kansere yakalanma yaşı 20'ye indi. Bu da yalnızca yediklerimizle açıklanabilir" diyor.

YA TADI YA BOYU VAR
Dr. Yavuz Dizdar,üreticilerin bir meyveyi ya lezzetli ya da güzel görüntülü yapabildiğini belirterek şu uyarılarda bulunuyor: "Meyveleri zamanında, olgun döneminde yiyin. Ekolojik pazarları tercih edin ve kokusu ile tadı yeterli olmayan meyvelerden uzak durun."

MERCİMEK ÇİMLENMELİDİR
Ticari kaygıyla meyvesebze reyonları ilaçlanıyor diyen Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, "Bakliyat ve hububatlar ambalajlanmadan önce, gaz uygulamasıyla ilaçlanır. Bunu kuruyemişler için yapamasanız da bakliyatlarda deneyin. Mercimek ve kuru fasulye ıslatıldığında çimlenmeli..." Yanlış uygulamaların üreticiye çok kısa sürede fazla kar yaptırdığını belirten Dizdar, ilaçların bitki zararlısına karşı üretilsede insanlar ve hayvanlar için ciddi tehlikeler oluşturduğunu da belirtti.

ANNE SÜTÜNE GEÇİYOR
Yapılan çalışmalarla bu tarımsal ilaçların vücuttaki yağdan, anne sütüne kadar geçtiğini ifade eden Dizdar, "Anne sütündeki kalıntılar hiçbir zaman azalmıyor ve ciddi rahatsızlıklara yol açıyor" dedi.