Modern zamanda insanlar sıklıkla unutkanlıtan yakınır. Prof. Dr. Ziya Mocan, Unukanlığı gidermek için doğru besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirterek şu bilgileri verdi: 2 GÜN BALIK YİYİN: Omega 3 yağ asitlerinden zengin beslenmek Alzheimer riskini azaltır. Unutkanlığı önlemek için haftada 2 gün balık yemek şart. 3 TANE CEVİZ: Ceviz, omega 3 yağ asidi açısından en zengin besinlerden biridir. Güçlü bir hafızaya sahip olmak için günde 3 adet ceviz tüketilmeli. BİR AVUÇ ÜZÜM: Özellikle kuru üzüm, zihni kuvvetlendirir. Unutkanlığı yenmek için her gün bir avuç yenilmelidir. AHUDUDU: Zindelik verir, zihinsel yorgunluğu giderici güce sahiptir. KEREVİZ: Sinir yorgunluğunu ve unutkanlığı giderir. BİTTER ÇİKOLATA: Kakao içerisindeki flavonlar nedeniyle beyindeki kan akışı hızlandırır. CİĞER: Beyin ve sinir hücrelerini geliştirir. Alzheimer hastalığına karşı etkilidir. Unutkanlığa karşı etkilidi. KARANFİL ÇAYI: Karanfil, bildiğimiz çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde, hafızayı güçlendiriyor, zihni canlandırıp unutkanlığı geçiriyor.