Karanfili unutmayın!

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
ABONE OL
Karanfili unutmayın!
Modern zamanda insanlar sıklıkla unutkanlıtan yakınır. Prof. Dr. Ziya Mocan, Unukanlığı gidermek için doğru besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirterek şu bilgileri verdi: 2 GÜN BALIK YİYİN: Omega 3 yağ asitlerinden zengin beslenmek Alzheimer riskini azaltır. Unutkanlığı önlemek için haftada 2 gün balık yemek şart. 3 TANE CEVİZ: Ceviz, omega 3 yağ asidi açısından en zengin besinlerden biridir. Güçlü bir hafızaya sahip olmak için günde 3 adet ceviz tüketilmeli. BİR AVUÇ ÜZÜM: Özellikle kuru üzüm, zihni kuvvetlendirir. Unutkanlığı yenmek için her gün bir avuç yenilmelidir. AHUDUDU: Zindelik verir, zihinsel yorgunluğu giderici güce sahiptir. KEREVİZ: Sinir yorgunluğunu ve unutkanlığı giderir. BİTTER ÇİKOLATA: Kakao içerisindeki flavonlar nedeniyle beyindeki kan akışı hızlandırır. CİĞER: Beyin ve sinir hücrelerini geliştirir. Alzheimer hastalığına karşı etkilidir. Unutkanlığa karşı etkilidi. KARANFİL ÇAYI: Karanfil, bildiğimiz çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde, hafızayı güçlendiriyor, zihni canlandırıp unutkanlığı geçiriyor.