Kelle-paça hayatını yaşa

Paça çorbasının diz eklemlerini güçlendirdiğini söyleyen Prof. Dr. Karatay, 'Ben haftada 2 kez kelle-paça çorbamı içerim' diyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2014 Güncelleme 31 Mayıs 2014, 00:54
Kelle-paça hayatını yaşa

İÇİNDEKİLER

Sakatatların hepsini yiyebilirsiniz... Sevdiğiniz kelleyi, paçayı veya işkembeyi rahatlıkla yiyebilirsiniz. Sakatatlardan hepsini yiyebilirsiniz. Karaciğer de buna dahil. Şişman hanımlar, 'Dizlerimde kıkırdak kalmadı' diyor. Sen protein yemezsen tabii ki dizin gider; sağlıklı protein, sağlıklı yağ, yumurta, tereyağı, saf zeytinyağı yemezsen kilo veremezsin. Paça çorbası, diz eklemleriyle ilgili sorunlara birebirdir. Ben haftada 2 kez paçamı, işkembe çorbamı içerim. Takip ettiğim hastalar, şimdi 80-90 yaşlarında ve sağlıklılar. Ayçiçek yağı kanserojen... Mısırözü ve ayçiçeği yağı, çiğ olarak kullanılabilir. Ama ikisi de ısındığı veya kızardığı zaman aşırı miktarda trans yağ oluşur. Margarin haline gelince de, katı ya da sıvı olsun, içi trans yağ doludur. Yemek yaparken tereyağı, zeytinyağı veya fındıkyağı kullanmak gerekir, çünkü bunlar ısıya dayanaklıdır ve hemen bozulmazlar. Bunlardan korkmayacağız. Isınınca bozulan mısırözü ve ayçiçeği yağıdır. Bunlarla kızartma yaparsak hemen kanserojen olur. Diyet yiyeceğe dikkat Light ürünlere, diyet olan tüm yiyecek ve içeceğe karşıyım. Çünkü diyet denilen besinler, içindeki doğal yağların, doğal vitaminlerin, doğal minerallerin alınmış olan kısmıdır. Diyet yiyecekler, en sağlıklı kısmı alınan ve en pahalı satılan ürünlerdir. Hazır gıdalar da öyle. Hazır gıdalardan da uzak duracaksınız. Doğal gıdaları kendiniz hazırlayıp yiyeceksiniz. O zaman hastalanmazsınız, verdiğiniz kiloları da almazsınız. Kızartmayı ağzınıza koymayın... Kızartma, yağ demek. Balık ızgara, fırın, buğulama yenilebilir. En sağlıklısı bunlar. Trabzon ya da Ordu'da yapıldığı gibi hamsiyi una bulayıp kızartırsanız o kanserojendir! Yiyecekleri biz pişirirken tehlikeli hale getiriyoruz. İdeal bir öğlen yemeği, biftek veya bonfileyle salatadan oluşur. Bütün bir balık yiyin. Izgara sebze, döner yiyebilirsiniz. Ama dönerin yanında pilav, patates, pide yok! Bir iki kaşık tam buğday veya bulgur pilavı, cacık, yoğurt, ayran olabilir. Doyuncaya kadar yiyebilirsiniz, sakın az yiyip de aç kalmayın, sonra halsizleşir doğru dürüst iş yapamazsınız. Hareket şartıyla istediğin kadar ye Doyuncaya kadar her şeyi yiyeceksiniz. Hareket etmek ve sağlıklı yiyecekler olması şartıyla istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Her gün 5 kilometre koşun ya da yürüyün, o zaman sağlıklı yiyeceklerden istediğinizi, doyuncaya kadar yiyebilirsiniz. Örneğin pastırmalı kuru fasulye, mercimek, piyaz gibi yemekleri doyana kadar yemelisiniz. Ama ekmeksiz. Tabii kuru soğanla... Neden? Çünkü bizde bir söz vardır biliyorsunuz. 'Aç ayı oynamaz!' deriz. Pirinç yerine de bulgur tüketilmeli. Tam buğday ve bulguru yiyebilirsiniz.

Yapay gıdalar kısır-kanser yapar

YANLIŞ beslenme ve yapay gıdalar sonucunda kısırlık artıyor. Sadece kısırlık değil, kanser, kalp, şeker hastalıklarında da artış görülüyor. Hepsinin temelindeyse obezite yatıyor. İnsülin yüksekliği olanlarda östrojen hormonu da yükseliyor, polikistik over gelişiyor, kadınlarda üreme duruyor, erkeklerde sperm sayısı azılıyor.

Yemek yerken su içmeyin

24 saat su içilmelidir. Ancak yemek sırasında değil. Çünkü mide asidini sulandırır, hazımsızlığa neden olur. Her gün azar azar yudum yudum 2.5 litre su tüketilecek. En önemli kriter, idrar rengi, açık limonata renginde olacak. Öyle değilse vücuda yeterli su girmiyordur. Bu nedenle de bağırsaklar çalışmıyor.