Melek otu astıma iyi gelir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2014 Güncelleme 16 Mart 2014, 00:52
Melek otu astıma iyi gelir

İÇİNDEKİLER

MELEK otu kökü kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek kullanılır. Sindirim sistemini rahatlatır ve gaz söktürür. Sinirleri rahatlatıcı ve spazm çözücüdür. Bu etkileri ile cinsel soğukluk, ağrılı adet şikayetlerini azaltır. Astım ve bronşitte faydalıdır.

Bebeklere merhem
BAHARAT olarak sıklıkla kullanılan mercanköşk, bebeklerdeki gaz ve soğuk algınlığı şikayetlerine karşı faydalıdır. Antiseptik, uyarıcı, balgam söktürücü, terletici, tonik ve spazm çözücü etkilere sahiptir. Öksürüğe iyi gelir.

Karamuk akne giderir
ÇİÇEKLİ bir bitki olan karamuğun taze yaprakları ve tohumları kullanılır. Zehirli bir bitki olduğu için çayı içilmez ve yenmez. Haricen kullanılır. Taze yaprakları kanamayı durdurmakta etkilidir. Ayrıca cilt hastalıklarına karşı da iyi gelir. Akneleri engellemekte
işe yarar.


Nefes darlığına yarpuz
YARPUZ otu şeker, reçine ve uçucu yağ içerir. Mideyi kuvvetlendirici ve nefes darlığını giderici etkilere sahiptir. Vücudu rahatlatır ve ferahlık verir. Adet görmeyi kolaylaştırır, fakat hamilelerde düşüğe sebep olabileceği için gebelikte kullanılmamalıdır.

Nevruzotu kanı temizler
ESKİ bir şifalı bitki olan nevruzotu balgam söktürür. Kanı temizler ve kalbi güçlendirir. Bağırsak gazını söktürür. Zehirli hayvan sokmalarına karşı etkilidir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Ülsere karşı da faydalıdır. Ödemleri giderir

Kuvvet veren dağ çiçeği
DAĞÇİÇEĞİ içeriğinde flavonlar, uçucu yağ ve çeşitli kimyasallar bulunur. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri rahatlatır. Uyarıcı ve kuvvet vericidir. Mikrop öldürücü ve antioksidan etkilere sahiptir. İltihapları gidermeye yardımcı olur. Mide ağrılarını azaltır ve gaz söktürür ve idrar arttırıcıdır.

Dişlere damla sakızı
DOĞAL damla sakızı güçlü etkisi ile dişleri korur. Ağız için antiseptik özellik taşır. Damla sakızı bunun yanında göğüs hastalıklarının tedavisinde kullanılır, böbreğe çok yararlıdır ve soğuktan kaynaklanan dalak ağrılarına iyi gelir.