Kivi gençleştiriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2014 Güncelleme 04 Ocak 2014, 00:00
Kivi gençleştiriyor

İÇİNDEKİLER

Vitamin deposu kivi, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara savaş açar. Hücreleri serbest radikaller adı verilen zararlı maddelerden korur. İçerdiği flavanoid ve karotenoid adı verilen maddeler ise gen yapısını korur. Bu nedenle yaşlanma etkilerini en aza indirir. Antioksidan özelliği sayesinde de kansere yakalanma riskini önemli oranda düşürür.

Yağ yaktırıyor
Yasemin, kilo vermek isteyenlerin imdadına yetişir. Yağ yakmayı hızlandırarak, diyet yapanların kilo vermesini kolaylaştırır. Enerji verir. Strese karşı da bir hayli etkilidir. Ağız kokusuna ve kas spazmlarına iyi gelir. Sırt ağrılarına karşı içilebilir. Kolesterolü düşürür. Kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücudu rahatlatır.

Boğaz ağrısına hatmi
Uçucu yağ, nişasta, mineraller ve pektin içeren hatmi, vücuda rahatlık verir. Göğsü yumuşatır ve balgam söktürür. Öksürüğü keser. Nezle ve bronşit şikayetlerini azaltır. Boğaz, ağız ve diş eti iltihaplarını giderir. Bağırsak iltihaplarında faydalıdır. İdrar yollarını yumuşatarak sancıları dindirir. Ciltteki yaraları iyileştirmeye yardımcı olur. Cilt bakımı için de faydalıdır.

Patlıcan mucizesi

Fosfor, A vitamini ve kendine has bazı esanslara sahip olan patlıcan, kalp çarpıntısını giderir. Sinirleri yatıştırır. Pankreas, karaciğer ile böbrekleri kuvvetlendirir, bol idrar söktürür, vücuttaki fazla suyu dışarı boşaltır ve kilo vermeyi kolaylaştırır. Kan şekerini düzenler. Uzmanlara göre patlıcan, en sağlıklı olarak kül veya ocakta pişirilip kabukları soyulmalı ve ince kıyılmalı.

Kalp dostu karnabahar
Fosfat ve potasyum deposu olan karnabahar, kadınların korkulu rüyası meme kanserine karşı koruyor. Bol E vitamini ve protein sayesinde kan basıncını artırıyor. Kanı temizliyor. Kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor. Kalp ritmini düzenliyor.

Uykusuzluğa turp sıkın!
Turp, C vitamini ile hastalıklara savaş açar. Karaciğeri korur, böbreklerdeki kum ve taşın vücuttan atılmasına yardımcı olur. Dalak şişliğini gideren turp, uykusuzluğa da iyi gelir. Akşam yenilen turp veya içilen bir bardak turp suyu, mışıl mışıl uyutur.

Kansızlığa lahana
Bol miktarda B, C ve E vitamini ve potasyum içeren lahana, şeker ve romatizmaya ilaç etkisi yapıyor. Kanı temizleyip cildi güzelleştiriyor. Uzmanlar, lahananın kansızlığı giderdiğini ve kansere karşı etkili olduğunu da kaydediyor.

Şekeri olana şalgam
Özellikle etlerin yanında hazmettirici olarak tüketilen şalgam suyu, vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı koruyor. Kan şekerini düşürüyor. İçeriğindeki AB- C grubu vitaminlerle kalp-damar hastalıklarının yanında boğaz iltihabına iyi geliyor. Uzmanlar şalgamın çiğ yenilmesini tavsiye ediyor.