Mideye zencefil

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2013 Güncelleme 18 Aralık 2013, 00:00
Mideye zencefil

İÇİNDEKİLER

Zencefil çayı iyi bir spazm önleyicidir. Mide kaslarını rahatlatarak, mide asidinin yukarı çıkmasını önler. Mide ekşimesini önlemek için, yemeklerden 20 dakika önce bir bardak zencefil çayı içilebilir. Ancak bu çayı herhangi bir mide hastalığı olmayanların tüketmesi önerilir. Zencefili hem kök hem toz halinde kullanabilirsiniz.

Adet sancısına kara alıç
Bu şifalı bitkinin, ağrıyı azaltan, ağrı kesiciye benzer bir bileşimi vardır. Fincan başına 2 çay kaşığı kurutulmuş kara alıç ekleyerek bir çay yapın. 10 dakika kaynadıktan sonra süzün ve günde en fazla 3 çay fincanı için. Ağrınız şiddetliyse adet öncesi içmeye başlayın.

Karaciğere mahlep
Gülgiller ailesinden olan mahlebin tohumları, çiçekleri ve yaprakları kullanılır. Şeker hastalığı ve karaciğer için faydalıdır. Karın ağrıları ve böbrek sancılarında etkilidir. Nefes darlığı ve astımlara iyi gelir. Balgam söktürücü özelliği vardır.

Lavanta saçları parlatır
Güzel kokusu ile olduğu kadar birçok hastalığa gösterdiği etki ile de öne çıkıyor lavanta. Yatıştırıcı ve uyarıcı etkisi bulunan lavanta migren ve baş ağrısı için faydalı. Ateş düşürücü olarak kullanılır. İdrar ve gaz söktürücü özelliği vardır. Mikrop öldürücü etkisi bulunur. Saçları güçlendirir ve parlak görünmesini sağlar.

Labada süt yapar
200 türü olan labadanın insan sağlığına faydaları saymakla bitmez. Yeni doğum yapmış kadınlarda süt artırıcı özelliği vardır. Mide-bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Kan temizleyici etkisi bulunur. Egzama ve kaşıntı gibi deri hastalıklarında da etkilidir. Ayrıca iştah artırıcı özelliği de bulunmaktadır.

Böbrek dostu kuşkonmaz
Ödem ve şişkinliği gidermeye yardımcı olan kuşkonmaz tam bir böbrek dostudur. Kalp, karaciğer ve böbreklere olumlu etki yapar. Sindirim sistemi için faydalı, hazmı kolaylaştırıcıdır. Kuşkonmaz çorba ve zeytinyağlı olarak tüketilir. Böbrek hastalığı olanlar dikkatli kullanmalıdır.

Astımlılara gelincik
Gelincik çiçeği nefes darlığı, astım ve bronşite iyi gelir. Öksürük kesicidir. Uykusuzluk çekenlerde de olumlu sonuç verir. Boğmacada faydalıdır. Yanıkları iyileştirici özelliği bulunur. Çiçekleri kurutulup kullanılır.