Kivi zamanı durdurur

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2013 Güncelleme 17 Aralık 2013, 00:10
Kivi zamanı durdurur

İÇİNDEKİLER

Vitamin deposu kivi, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara savaş açar. Hücreleri, zararlı maddelerden korur. İçerdiği flavanoid ve karotenoid adı verilen maddeler ise gen yapısını korur. Bu nedenle yaşlanma etkilerini en aza indirir. Antioksidan özelliği sayesinde de kansere yakalanma riskini önemli oranda düşürür.

Strese karşı etkili
Yasemin, kilo vermek isteyenlerin imdadına yetişir. Yağ yakmayı hızlandırarak, diyet yapanların hızla kilo vermesini sağlar. Enerji verir. Strese karşı etkilidir. Ağız kokusuna ve kas spazmlarına iyi gelir. Sırt ağrılarına ve kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücudu rahatlatır.

Boğaz ağrısına hatmi
Uçucu yağ, nişasta, mineraller ve pektin içeren hatmi, vücudu kuvvetlendirir. Göğsü yumuşatır ve balgam söktürür. Öksürüğü keser. Nezle ve bronşit şikayetlerini azaltır. Boğaz, ağız ve diş eti iltihaplarını giderir. Bağırsak iltihaplarında faydalıdır. İdrar söktürür ve sancıları dindirir. Ciltteki yaraları iyileştirmeye yardımcı olur. Çay olarak tüketilir.

Turp mışıl mışıl uyutur
Turp, C vitamini ile hastalıklara kalkan oluyor. Karaciğeri koruyor, böbreklerdeki kum ve taşın vücuttan atılmasına yardım ediyor. Dalak şişliğini gideren turp, uykusuzluğa da iyi geliyor. Akşam yenilen turp veya içilen turp suyu, mışıl mışıl uyutuyor.

Şekere şalgam
Özellikle etlerin yanında hazmettirici olarak tüketilen şalgam suyu, vücut direncini artırıyor, kan şekerini düşürüyor. İçeriğindeki A-B-C grubu vitaminlerle kalp-damar hastalıklarının yanında boğaz iltihabına iyi geliyor. Uzmanlar şalgamın çiğ yenildiği takdirde daha faydalı olduğu konusunda uyarıyor.

Ateş basmasını önler
Siyah yılan kökü, menopoz için önerilen ve bu yönüyle bilinen bir bitkidir. Sinirlerin gevşemesine ve menopoz döneminin kolay atlatılmasına yardımcı olur. Hormonları dengeleyerek, ateş basması şikayetlerinin önüne geçer.

Aknelere karşı çuha
Çuha çiçeği, romatizma ağrılarını dindirir. Akneye bağlı cilt sorunlarını en aza indirir. Şeker hastalığına bağlı sinir hasarını azaltır. Kadınların adet sancılarını hafifletir. Alzheimer hastalığına bağlı bellek hasarını gidermede etkilidir.

Kanserin düşmanı
Fosfat ve potasyum deposu karnabahar, kadınların korkulu rüyası olan meme kanserine karşı koruyor. Bol E vitamini ve protein sayesinde kan basıncını artırıyor. Kanı temizliyor. Kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor. Kalp ritmini ise düzenliyor.