Yeşil ye genç kal

Sağlık deposu yeşillikler aynı zamanda yaşlanmayı da geciktiriyor. İşte Prof. Dr. Ziya Mocan'dan gençleştiren çok özel tarif...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2013 Güncelleme 01 Aralık 2013, 00:00
Yeşil ye genç kal

İÇİNDEKİLER

Hem yemek hem de salata olarak tükettiğimiz yeşillikler aynı zaman da birer gençlik iksiri. Vitamin deposu bu sebzelere bir de baharatları eklerseniz tam bir şifa deposu oluyor. Özellikle mevsim geçişlerinde vücudunuzu daha dinç ve sağlıklı kılmak için bu baharatlar ve sebzeleri karıştırarak tüketebilirsiniz.

CİLDİNİZİ YENİLEYİN
İşte Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan'dan, evde kolayca uygulayabileceğiniz 3 günlük arınma diyeti. Bu formülleri uygulayarak siz de vücudunuzu yenileyebilirsiniz. Bu menü ile aç kalmadan, kolayca diyet yapabileceksiniz. Ayrıca bu uygulamalar toksinlerden arınmanızı sağlıyor, cildinizi temizliyor, yaşlanmayı geciktiriyor ve motivasyonunuzu artırıp enerji veriyor.

3 GÜNDE YENiLEN

Prof. Dr. Ziya Mocan, ev detoksunda ise müsillerin ve etin yerinin olmadığını söyledi. İşte 3 günlük arınma menüsü...

Sabah kahvaltısı
Haşlanmış pirinci blenderdan geçirip, süt ve muzla karıştırılarak bu karışım içilebilir. İsteğe bağlı içine biraz bal konabilir.

Öğle veya akşam
Yalnızca sebze çorbası içilmeli. Ancak hazırlarken tuz koymayın ve et suyu kullanmayın. Dereotu, maydanoz, semizotu, kabak, sarımsak, domates, kereviz, soğan, biber (acı veya tatlı), mercimek, kimyon, zerdeçal veya zencefil kullanılması gerekir. Bunlardan hepsi veya birkaçını çok az miktarda (bir tatlı kaşığı) zeytinyağı ile çorba şeklinde detoks çorbası olarak sunabiliriz. Haftada 3 gün öğlen veya akşam yemeklerinde 2 kase bundan içilmesi lazım. Bir öğün bu şekilde geçirilmeli.

Akşam veya öğle
Diğer öğünde bol miktarda yoğurt (yağsız) veya cacık olması lazım. Her türlü yeşillik (kişi neyi seviyorsa) veya salata. Detoks 3 gün yapılır. 3 gün sonra sadece yeşillik, sebze yemekleri yenilir. 3 gün tekrar detoksa geçilir. Et yok, yağ yok, tatlı yok. Makarna yok. Ve iyi bir detoks için aralıklarla 3 kere bu kür tekrar edilir.