Bebeklere rezene çayı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2013 Güncelleme 15 Kasım 2013, 00:50
Bebeklere rezene çayı

İÇİNDEKİLER

Rezene çayı hazırlamak için 1 fincan kaynar suya 1 çay kaşığı rezene atılıp 10 dakika demlenir. Öksürük ve akciğer hastalıkları ile damar sertliği ve hazımsızlığa karşı etkilidir. Bebek mamalarına katılırsa bebeklerde gaz şikayetini azaltır. Arpacık gibi gözkapağı iltihaplarında pansuman olarak kullanılması ile iyileşmeye yardımcı olur.

DİŞ AĞRISINA ZAMBAK
Zambak başta diş ağrıları ve adet sancıları olmak üzere vücut ağrılarını giderici özelliği ile ağrı kesici olarak kullanılır. Diş iltihaplarında faydalıdır. Ciltteki apse, şişlik ve yaraları iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca, cildi gerginleştirir ve gençleştirir. Suyu, yüzdeki lekeleri çıkarmakta etkilidir. Ayrıca, yüze parlaklık verir.

LİMON KANI TEMİZLER
Limon sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. İdrar söktürücüdür. Damar sertliğini ve tıkanıklığını önler. Kanı temizler ve kan dolaşımını kolaylaştırır. Soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük şikayetlerini azaltır. Rahatlatıcı etkisi ile vücuttaki ağrıları hafifletir, ateşi ve tansiyonu düşürür. Mide bulantısını ve baş dönmesini giderir.

KANSERE KIRMIZI PANCAR
Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır. Böbrekleri çalıştırır. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir. Sinirleri yatıştırır. Kırmızı pancar suyu, kansere karşı iyi bir koruyucudur. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

ANTİBİYOTİK HİDRASTİS
Hidrastis bitkisinin kök ve kök sapları kaynar suda demlenerek dahili ya da harici olarak kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mikrop öldürücüdür. Mantar şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Antibiyotik ve antibakteriyel etkileri ile özellikle mikrobik göz hastalıklarında faydalıdır. Kanamayı durdurucu etkilere de sahiptir.

ROMATİZMAYA YAVŞAN OTU
Yavşan otu, ısırgan otu ile birlikte egzamaya karşı oldukça faydalıdır. Romatizma ve yara şikayetlerinde lapa haline getirilip uygulanır. Göğüs hastalıkları, nezle ve bronşitte faydalıdır. Kanı temizler. Sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında faydalıdır. Romatizma ve gut ağrılarını dindirir.