Kansere limon sık

Limon kanserden koruyor. Uzmanlar, özellikle sigara içenlere limon kabuğu tavsiye ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2013 Güncelleme 07 Kasım 2013, 00:00
Kansere limon sık

İÇİNDEKİLER

Yemeklerimizden eksik etmediğimiz salatalarda, zeytinyağlılarda hatta kimi zaman tatlılarda kullandığımız limonun faydaları saymakla bitmiyor. Günlük beslenme programımızda sürekli kullandığımız limon, birçok sağlık problemine karşı bizleri koruyor. İşte Diyetisyen Serkan Tutar'dan limonun faydaları...

KANSER: Limon başta; kolon, prostat, göğüs, akciğer ve pankreas kanseri olmak üzere 12 kanser türüne karşı koruyucudur. Ayrıca limon tümör gelişimini engelleyen başlıca besinlerden biridir.

YÜKSEK TANSİYON: Yüksek tansiyon sıkıntısı olan kişiler limon tüketmeye özen göstermelidir. Ayrıca anti-mikrobiyal özelliği ile enfeksiyonlara karşı koruyucudur.

CİLT: Limon kabuğunun en önemli özelliği cildinize iyi gelmesidir. Cilt kanseri riskini azaltmak için limon kabuğunun günlük beslenme programında bulunması önemli. Aynı zamanda karaciğer, kalp ve safra kesesi için en sağlıklı besinlerden biridir. Özellikle stresli bir yaşamı olan, alkol veya sigara kullanan bireylerin çaylarının ve yemeklerinin içerisine limon kabuğu eklemesi, sağlıkları açısından büyük fayda sağlayacaktır.