Hurmadan al haberi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2013 Güncelleme 02 Kasım 2013, 00:00
Hurmadan al haberi

İÇİNDEKİLER

Kurusu yaşı hiç fark etmez. Hangisini bulursanız tüketin. Çünkü Trabzon hurması, bağırsakların ilacıdır. Bağırsaklarda oluşan toksinleri yok eder.

Kestane kas yapar
Kestanenin faydaları saymakla bitmiyor. Kaynatılan kabukları ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır. Meyvesi kasları kuvvetlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler. Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir. Kansızlığı giderir.

Şekersin madımak
Yüzyıllardır Anadolu'da yemeği yapılan madımak, artık aktarlara da girdi. Madımak, kan şekerini düşürerek şeker hastalarına iyi gelir. İdrar söktürücüdür. Antioksidan ve bitkisel bir antibiyotiktir. Vücudun bağışıklık sistemini arttırır.

Dalak güçlendirici andız
Andız otunun kökü, bal ile kaynatılıp bir bardak içildiğinde astıma ve nefes darlığına iyi gelmektedir. Andız bitkisi ayrıca karaciğer ve dalağın güçlenmesinde ve tedavisinde kullanılmaktadır. Bitkinin idrar söktürücü ve mesaneyi rahatlatıcı etkisi de vardır.

Öksürüğe çare aslanağzı
Aslanağzı bitkisi, bronşitin ve öksürüğün kesilmesinde ve tedavisinde kullanılmaktadır. Balgam söktürücü etkiye sahip olan bitki, özellikle şiddetli göğüs hastalıkları çeken hastalara uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Kolesterole ayı üzümü
Ayı üzümü bitkisinin, yaprakları kurutulup suda pişirilerek çayı yapılmaktadır. Bu çay dengeli tüketildiğinde özellikle kolesterole karşı etkili olmaktadır. Ayrıca kanı temizler ve kalp, böbrek, idrar yollarında rahatsızlığı olanların tedavisinde kullanılmaktadır.

Vitamin deposu kivi

A ve C vitaminlerini bol miktarda bulunduran kivi, özellikle demir ve potasyum bakımından da oldukça zengindir. Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucudur.