Kansersavar yiyecekler
Kanser olmadan yediklerinizle önleminizi alın. Pişmiş domatesten brokoliye, sebze ve meyvede panzehir gizli
Brokoli: İçerdiği bazı öğelerle kanserden koruyucu etkiye sahip brokolinin, kolesterol seviyesini düşürmesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeni ile genel sağlığa da olumlu etkileri vardır.
Soya: İsoflavonlardan zengin olan soya, yaşa bağlı hormon dengesizliğinin önlenmesinde önemlidir. Hormona bağlı kanserlerin görülme risklerini azaltır.
Avokado: Tropikal bir meyve olan avokado, ağız içi kanseri hücrelerine karşı savaşır.
Ayrıca lezyonların kansere dönüşünü engellediği de biliniyor.
Bamya: İçerdiği polifenoller maddesi ile bamya, kanserden korur. Ayrıca içerdiği antioksidanlar, alzheimerdan, kalp damar tıkanıklıklarına kadar bir çok kronik hastalığa karşı da koruyucular.
Çörekotu: Tümör, büyümek için beslenmek, kanlanmak zorundadır ve bunu kendine yeni damarlar oluşturarak yapar. İşte çörekotundaki bazı aktif maddeler bu oluşumu engeller. Çörekotundaki timokinonun kemoterapi ilaçlarının en önemlilerinden bile daha etkili olduğu biliniyor.
Yeşil çay: Yapılan araştırmalar yeşil çay tüketmenin erkek ve kadınlarda yemek borusu kanseri riskini yaklaşık yüzde 60 azalttığını ortaya çıkardı. Ayrıca yeşil çay, yemek borusu ile ilişkili kanser hücrelerinin büyüme ve çoğalmasını engelliyor.
Domates: Güçlü bir antioksidan kaynağı olan likopen maddesini içerir. Pişmiş domateste likopen 5 kat daha fazladır. Domates, kalp hastalıkları, kanserlere (akciğer, ağız, kolon, rektum ve prostat kanserleri) karşı koruyucudur. Sigara içenlerin, likopeni normal insanlardan 3 kat daha fazla almaları gerekir.
RİSKİ AZALTAN MEYVELER
Portakal Greyfurt Limon Kuşburnu Böğürtlen Kızılcık Elma Armut Ayva Erik Kiraz Vişne Çilek Kavun Karpuz Üzüm İncir Nar Dut Muz Hurma Yeni dünya
NASIL TÜKETİLMELİ?
Yemek olarak ya da yemek yanına garnitür olarak tüketilebilecek olan bu yiyecekler satataya da eklenerek çiğ de yenebilir.