Pazı, kansızlığı önler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2013 Güncelleme 19 Ağustos 2013, 00:00
Pazı, kansızlığı önler

İÇİNDEKİLER

Pazıda, A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunur. Ayrıca, E vitamini ile demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini içerir. İştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır. Kansızlığa iyi gelir.

Gözler için yumurta
Yumurta sağlıklı yaşam açısından gerekli A, D, E ve B grubu vitaminleri başta olmak üzere birçok vitamini önemli oranda içerir. Yumurta, özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından önem taşır. Göze ve kemiklere faydalıdır.

Karaciğer dostu turp
Acımsı bir tadı olan turpun kökü C vitamini, kükürt ve iyot bakımından zengindir. Ayrıca, B1, B2 vitaminleri ile çeşitli mineraller içerir. Tam bir karaciğer dostudur. Karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliğini indirir. Sarılığa karşı da faydalıdır. Astım ve bronşit gibi hastalıklara iyi gelir.

Muz mideye güç verir
Muz özellikle mideye çok faydalıdır. Mideyi güçlendirir ve koruyucu etkilerinden dolayı, ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara iyi gelir. Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Stresi azaltır ve tansiyonu düşürür.

Marul sakinleştiriyor
Marul, kalsiyum, A ve C vitamini açısından zengin bir sebzedir. Sinirleri yatıştırır. Tansiyonu düşürür. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluk çekenler için faydalıdır. İştah açar ve sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Kabızlığı giderir. Karaciğer yetmezliğine etkilidir.

Hurma kanserden korur
Besleyici değeri oldukça yüksek olan hurmanın meyvesi, vücuda enerji ve kuvvet verir. Kansızlığı azaltır. Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Bronşit, verem, öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Başı ağrıyana nane
Hoş kokulu nane, iştah açar. Sinirleri yatıştırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve baş ağrısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini azaltır. Ateşi düşürür. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Sinirsel iktidarsızlığa iyi gelir.

Cilde ceviz yaprağı
Mucize besin olarak kabul edilien cevizin yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizliyor, kansızlığı gideriyor. İshal ve dizanteriyi kesiyor. Verem ve şeker hastalığında etkili oluyor. Deri çatlaklarına fayda sağlıyor.

Diyabete kuşkonmaz
Başta C vitamini olmak üzere bol miktarda vitamin ve mineral içeren kuşkonmaz, vücuda ve gözlere kuvvet verir. Cinsel isteği arttırır. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler. Kabızlıkta faydalıdır. Kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı olduğundan şeker hastalarına iyi gelir.