Karaciğer bekçileri
Antioksidan deposu olan bazı meyve ve sebzeler karaciğerin yenilenmesinde önemli rol oynuyor...
ENGİNAR ŞURUBU
Enginar, antioksidan özellikleri nedeniyle çoğu zaman karaciğer hastalıklarında tedavilere ek olarak veriliyor. Enginar yaprağı, civanperçemi, kaynatılıp balla tatlandırılır. Oda sıcaklığında günde 3 su bardak içilir.
KIRMIZI PANCAR TEMİZLİĞİ
Kırmızı pancar, karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. İyice temizlenen 250 gram kadar kırmızı pancarı 4 parçaya ayırıp 1 litre kaynar suya koyduktan sonra 3 dakika süreyle kaynatın. Pancar suyunu sabah, akşam ve 3 hafta süreyle uygulayın.
C VİTAMİNİ DEPOSU LİMON
Güne limonlu ve biraz ballı ılık su ile başlamak vücudun toksinini atmaya, karaciğeri desteklemeye yardımcı olur. Asla limon konsantrelerini değil, bizzat limonun kendisini tüketin. Eğer gastrit, ülser gibi ciddi mide asit sorunlarınız yoksa doğal C vitamini deposu olan limonu mutlaka hayatınızdan eksik etmeyin.
BUNLARI TÜKETİN
Kuru kayısı, dut, çilek, kara dut, ahu dudu, frambuaz, böğürtlen, üzüm.
BUNLARDAN UZAK DURUN
Baharatlar, tereyağı, çikolata, kahve, alkollü içecekler, yağlı süt, yumurta, kızartılmış besinler, margarin, tuz, kırmızı et, hazır çorbalar ve konserve besinler.