Karaciğer bekçileri

Antioksidan deposu olan bazı meyve ve sebzeler karaciğerin yenilenmesinde önemli rol oynuyor...

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
Karaciğer bekçileri
Her türlü hastalığın şifası doğada gizli. Yediğimiz doğal sebze-meyvelerin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Karaciğerinden yana sıkıntılı olanlara da özellikle antioksidan açısından zengin gıdalar öneriliyor. Karaciğer sağlığında protein ve enerji açısından dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Yenilenme özelliği olan bir organ olan karaciğer, buna destek bazı gıdalarla daha sağlıklı hale gelebiliyor. Özellikle enginar, antioksidan özellikleri nedeniyle tedavide yararlı oluyor. Ayrıca C vitamini deposu limon kürü de karaciğerin yanı sıra cilt, akciğer, böbrek ve bağırsakları temizliyor. İşte uzmanlardan detoks etkisi yaratan gıdalar ve faydaları...

ENGİNAR ŞURUBU
Enginar, antioksidan özellikleri nedeniyle çoğu zaman karaciğer hastalıklarında tedavilere ek olarak veriliyor. Enginar yaprağı, civanperçemi, kaynatılıp balla tatlandırılır. Oda sıcaklığında günde 3 su bardak içilir.

KIRMIZI PANCAR TEMİZLİĞİ
Kırmızı pancar, karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. İyice temizlenen 250 gram kadar kırmızı pancarı 4 parçaya ayırıp 1 litre kaynar suya koyduktan sonra 3 dakika süreyle kaynatın. Pancar suyunu sabah, akşam ve 3 hafta süreyle uygulayın.

C VİTAMİNİ DEPOSU LİMON
Güne limonlu ve biraz ballı ılık su ile başlamak vücudun toksinini atmaya, karaciğeri desteklemeye yardımcı olur. Asla limon konsantrelerini değil, bizzat limonun kendisini tüketin. Eğer gastrit, ülser gibi ciddi mide asit sorunlarınız yoksa doğal C vitamini deposu olan limonu mutlaka hayatınızdan eksik etmeyin.

BUNLARI TÜKETİN
Kuru kayısı, dut, çilek, kara dut, ahu dudu, frambuaz, böğürtlen, üzüm.

BUNLARDAN UZAK DURUN
Baharatlar, tereyağı, çikolata, kahve, alkollü içecekler, yağlı süt, yumurta, kızartılmış besinler, margarin, tuz, kırmızı et, hazır çorbalar ve konserve besinler.